Görüş Bildir
Haberler
Antalya'da Batan Tur Teknesinin Kaptanı Tutuklandı

Antalya'da Batan Tur Teknesinin Kaptanı Tutuklandı

ATKN
03.09.2016 - 20:30 Son Güncelleme: 06.09.2016 - 10:42

3 Eylül Cumartesi günü Antalya'da tur teknesinin batması sonucu iki kişinin hayatını kaybetmesinin ardından gözaltına alınan teknenin kaptanı tutuklandı. Dönüş yolunda fırtınaya yakalanan teknedeki 84 kişi kurtarılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Antalya'da 3 Eylül Cumartesi günü dönüş yolunda fırtınaya yakalanması sebebiyle batan tur teknesinin kaptanı 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla tutuklandı. Kaptan ile birlikte gözaltına alınan diğer 3 kişi, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

3 Eylül Cumartesi günü sabah saat 11.00 sıralarında günü birlik tur için limandan ayrılan 28 metre uzunluğundaki 'Kurt-C' isimli tur teknesi, öğleden sonra havanın bozulması üzerine turu erken bitirerek dönüşe geçti.

Dönüş yolunda fırtınaya yakalandı

Dönüş yolunda fırtınaya yakalandı

İçerisinde yerli ve yabancı tatilcilerin bulunduğu tekne, dönüş yolunda fırtınaya yakalandı. Yat Limanı'nın yaklaşık 2 mil açığında su almaya başlayan tekne daha sonra yan yattı.

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'ndan denize açılan tur teknesinin kuvvetli fırtına ve yağış yüzünden Konyaaltı açıklarında yan yattığını anlattı. Karaloğlu, bölgede tüm ekiplerin arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

84 kişi kurtarıldı, 2 kişi hayatını kaybetti

84 kişi kurtarıldı, 2 kişi hayatını kaybetti

Can pazarının yaşandığı tekne saat 17.30'da tamamen sulara gömüldü. 84 kişi kurtarıldı, 2 kişi hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden Serap Çelik ve Lübnan uyruklu Samira Frayha'nın cenazeleri dalgıçlar tarafından olayın ardından batan tekneden 4 Eylül'de çıkarıldı.

Battığı noktada deniz derinliği 45 metre

Battığı noktada deniz derinliği 45 metre

Teknenin battığı noktada deniz derinliğinin 45 metre olduğu belirtildi.

Soruşturma başlatıldı

Soruşturma başlatıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaralıların ağır ve acil bir durumu olmadığını söyleyen Antalya Valisi Karaloğlu, hastanelere sevk edilen yaralılardan bazılarının batmanın etkisiyle teknenin suya karışan mazotunu yuttuğunu ve buna bağlı şikayeti olduğunu kaydetti.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olayın ardından yapılan açıklamada; tekne kaptanı, teknede çalışan iki personel ve tekne sahibinin gözaltına alındığı belirtilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tarikk Tezcan

Seks yada siyasetle ilgili bir şey olsa 500 tane yorum olmuştu hemen...

spasiva bayko

tur teknesi olduğuna göre bakımsız çürük falandır yoksa nası batabilir kasırga mı çıkmış orda? milletçe arabamızın bakımını falan yaptırmıyoruz. kural desen ... Devamını Gör

foreverindebt

Aniden anormal bir şekilde çok şiddetli yağmaya başladı , ihmal yüzünden olduğunu pek zannetmiyorum daha önce böyle şiddetli yağdığını görmemiştim

İrem

allah yardımcıları olsun,ailelerine sabır versin umarım bulunurlar