Görüş Bildir
Haberler
Anonymous'tan İsrail'e Siber Saldırı

Anonymous'tan İsrail'e Siber Saldırı

Caner
05.08.2014 - 11:07 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 14:57
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Anonymous'tan İsrail'e Siber Saldırı

Anonymous, Gazze'deki saldırılara misilleme olarak başlattığı #OpSaveGaza operasyonunda en büyük eylemlerinden birini düzenledi. Hükümete ait web sayfaları başta olmak üzere 100'den fazla web sayfasına saatlerce erişim kesildi.

Anonymous, Gazze'yi vuran İsrail'e misilleme olarak çok sayıda web sayfasına siber saldırı düzenledi. Saldırıda İsrail Adalet Bakanlığı, devlet arşiv portalı ve ulusal reklam ajansı dahil çok sayıda bakanlık ve kurumun web sayfası hedef alındı. Hedef alınan sayfalar saatler sonra normal haline döndü.

Ancak Anonymous'un bir kolu olan AnonymousGlobo, TSİ 04.30 sularında saldırıların yeniden başladığını ve 400'den fazla web sayfasının hedef alındığını duyurdu. AnonymousGlobo, saldırıların başlangıcında Twitter'dan attığı mesajda, 'İsrail hükümetine daha fazla saldırıyoruz... İsrail sen zayıfsın' ifadesi kullanıldı.

Twitter'dan #OpSaveGaza (Gazze'yi Kurtarma Operasyonu) hashtag'iyle duyurulan DDOS saldırısı, bir hafta önce başlayan eylemin devamı olarak ortaya çıktı. #OpSaveGaza, geçtiğimiz hafta Anonymous'un sembolü olan Guy Fawkes maskesi giyen bir Filistinlinin öldürülmesi üzerine artmıştı.

Anonymous, İsrail'in iki yıl önce düzenlediği Gazze operasyonunda düzenlediği saldırılarda, hükümete 3 milyar dolarlık zarara neden olduklarını öne sürmüştü.

Birçok koldan saldırı düzenleniyor

AnonymousGlobo, Twitter üzerinden takipçilerin hacker saldırısında kullanılması için hazırlanan bir yazılımı indirmesini isteyerek, herkesi saldırılara katılmaya davet etti. AnonGhostTeam adındaki bir diğer Anonymous kolu ise dün İsrail'in en büyük bankacılık sistemini 'hack'lediğini öne sürdü.

Russia Today, AnonGhostTeam'in açıklamasına rağmen saldırıların 2012'deki Bulut Sütunu Operasyonu'na kıyasla daha zayıf kaldığını belirtti.

Vice'a açıklama yapan AnonOps, 'Anonlar profilleri konusunda daha korumacı... Hükümetler açığa çıkarılan gerçeklere karşılar ve kirli çamaşırları hiç olmadığı kadar açığa vuruluyor... Son zamanlarda Anon eylemleriyle fazlasıyla kamuya açık. Durum eskisinden çok farklı' ifadesinde bulundu.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/anonymo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
1
0
0
0
0
0