Görüş Bildir
Haberler
Anneler Günü'nde Annenizi 10 Adımda Şımartın

Anneler Günü'nde Annenizi 10 Adımda Şımartın

Alve Türkiye
07.05.2015 - 12:06 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 14:03

Anneler Günü’nde annenize alacağınız bir buket çiçek, ona sunacağınız güzelce paketlenmiş şık bir hediye elbette oldukça tatlı bir jest; fakat şöyle de bir gerçek var ki, annenizin aslında sizden istediği ona ayıracağınız kıymetli vaktiniz. Tabii diğer taraftan da bakacak olursanız bunu yılda yalnızca bir kere yapıp geçmemek lazım. Ne de olsa küçük yaşınızdan beri her gözyaşı döktüğünüzde koşan, sizi favori yemeklerinizle şımartan ve her şeyin sizin için yolunda gitmesi adına çaba sarf eden ilk kişi, hep o oldu; muhtemelen de hep o olacak.

Neyse, bu konuda yaşamanız gereken aydınlanmayı ve omuzlamanız gereken sorumluluğu size bırakıyor ve bu Anneler Günü’nde annenizi tüm gün şımartabileceğiniz 10 öneriyi Alve.com olarak arka arkaya aşağıda listeliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tek bir bardağı kaldırmasına dahi izin vermeyin

Baştan anlaşalım; -özellikle- Anneler Günü’nde annenizin ne temizlik yapmasına, ne yemek pişirmesine, ne de herhangi bir ev işiyle uğraşmasına izin verin.

2. Küçükleri de kutlamaya dahil edin

Ailenizde eğer küçük bir çocuk varsa onları da muhakkak kutlamanın bir parçası haline getirin. Bu anlamda mesela onlarla annenizin kahvaltısını yatağına gönderebilirsiniz.

3. Güzel bir brunch yapın

Kahvaltı kısmı bir önceki adımdaki gibi aradan şıklıkla çıkabilir, ya da programınıza bağlı olarak hiç gerçekleşmeyebilir de. Öyle bir durumda annenizin Pazar günkü ilk yemeğinin tabir-i caizse “harikulade”den daha azıyla tanımlanamayacağından emin olun.

4. Öğleden sonrasını onun sevdiği aktivitelere ayırın

Karnınız doyduğunda, gerçek eğlenceye sıra gelmiş demektir. Bu anlamda ona hitap edecek şey pek tabii anneden anneye farklılık gösterecektir. Siz kendi annenizi daha iyi bilirsiniz ama mesela, o uzun zamandır gitmek istediği ama bir türlü fırsat bulamadığı spada onun adına bir rezervasyon yaptırabilirsiniz (sizden!). Birkaç haftadır aklının bir köşesinde olan ayakkabıyı beraber gidip görebilir, ona fikir verebilir ya da internetten sipariş edebilirsiniz.

5. Güzellik konusuna el atın

Annelere güzel kokan şeyler armağan etmek kusursuz bir Anneler Günü’nün en iyi taraflarından biri olsa gerek. Deneyimlerimize dayanarak söyleyebiliriz ki, çiçeksi bir kokuya sahip yeni bir parfümün sıkılışında yaşanan o anlık duygu, çok az tecrübe edilen anlardan bir tanesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sakin olun, yavaşlayın

İnanın ya da inanmayın, şımartılarak geçen uzun bir gün belli bir süre sonra bunaltıcı bir hale gelebilir de. Buraya kadar önerdiğimiz tüm aktiviteler her ne kadar eğlenceli ve rahatlatıcı olsa da, aileye evde de geçirilecek bir zaman dilimi yarattığınızdan emin olun.

7. Hediye verdiğiniz anı özelleştirin

Doğum gününüzde akşam üzeri öyle bir an gelir ki, o an arkadaşlarınız ve aileniz tarafından dört gözle hediye yağmuruna tutulmayı beklersiniz; özellikle de günü bir yemekle ya da partiyle kutluyorsanız. Peki ya anneniz için Anneler Günü’nde neden böyle özel bir anın yaşanmasını sağlamayasınız?

8. Ziyafet verin

Anneler çoğu zaman ailenin en iyi aşçılarıdır. Bu her ne kadar bir onur olsa da, kimi zaman taşıması güç bir yük haline de gelebilir. Ailenin geri kalanı annenizin yeteneğine sahip olmasa dahi, kusursuz bir ziyafet ortaya çıkarmak için elinizden gelenin en iyisini fazlasıyla yaptığınızdan emin olun.

9. Melekler gibi uyumasını sağlayın

Bu öneriyi mesela senelik bir alışkanlık haline getirmenizde hiçbir sakınca yok. Annenize konforlu bir yastık, ipek pijama ya da aklınıza gelebilecek herhangi başka bir uyku vakti hediyelerinden birini -ya da birkaçını- alın ve uyumaya gittiğinde bulması için yatak örtüsünün altına saklayın.

10. En önemlisi: Onu sevdiğinizi söyleyin

Tüm gün boyunca annenizi bu sürprizlerle şımartırken ve neşelendirirken altın kuralı unutmayın ve onu ne kadar sevdiğinizi ve sizin için ne kadar değerli olduğunu her fırsatta dile getirmekten çekinmeyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0