Görüş Bildir
Haberler
Anne Adaylarının Çantasında Mutlaka Bulundurması Gereken 11 Ürün

Anne Adaylarının Çantasında Mutlaka Bulundurması Gereken 11 Ürün

Hamilelik, iki kişilik düşünmek, her adımını hem kendi hem de bebeğinin sağlığı için atmak demek. Bu yüzden anne adaylarının da dışarı çıkarken her duruma karşı temkinli olarak çıkması öneriliyor. Çantanızda olan ve sizi küçük durumlarda bile kurtarabilecek her ürün daha rahat hissettirecektir.

1. Doğum öncesi vitaminleri

1. Doğum öncesi vitaminleri

Bu vitaminleri her zaman çantanızda taşımanız ve onlar olmadan dışarı çıkmamanız öneriliyor. Eğer, unuttuğunuzu fark edip içmez ya da zamanını geciktirirseniz ve bu çok sık olursa bebeğinize zarar verebilirsiniz.

2. Sağlıklı atıştırmalıklar

2. Sağlıklı atıştırmalıklar

Hamileyseniz asla aç kalmamanız uzmanlar tarafından önemli görülen bir konu. Azar azar sık sık sağlıklı ürünlerle beslenmeniz sizin ve bebeğiniz için en iyi olacaktır. Bu yüzden eğer doktorunuzun önerdiği kuru yemiş, kuru meyve ve benzeri ürünleri çantanızda taşımanız yerinde olacaktır.

3. Bir dolu su şişesi

3. Bir dolu su şişesi

Dehidrasyon hem siz hem de fetus için tehlikeli olabilir. Bu yüzden gittiğiniz her yerde bir su şişesi bulundurun, böylece susadığınızda birkaç yudum alabilirsiniz.

4. Islak mendil

Eğer sıcak ve nemli bir bölgede iseniz, bu ıslak dokular size rahatlık sağlamak için kullanışlı olabilir ve aynı zamanda hamilelik sırasında sık görülen ısı değişimlerinden de kurtulabilir. Fakat ıslak mendilin kaliteli olduğundan emin olun. Bunun yerine nemli bir havlu da kullanabilirsiniz.

5. Dezenfektan

5. Dezenfektan

Hamilelikte normalde dikkat ettiğiniz hijyene daha da dikkat etmeniz gerekebilir. Bu yüzden ellerinizi bakterilerden uzak tutmak için kaliteli bir dezenfektana ihtiyaç duyabilirsiniz böylece bebeğinize yabancı bakterilerle tanıştırmazsınız.

6. Kuru zencefil

6. Kuru zencefil

Sabah bulantılarından muzdarip bir hamilelik geçiriyorsanız evinizden mide bulantınızı bastırabilecek bir şeyler olmadan çıkmanız size çok fazla sıkıntı verebilir.

7. Dudak nemlendiricisi

7. Dudak nemlendiricisi

Kurutulmuş dudaklar ve kuru ciltler, hamilelikte önleyemediğiniz başka bir durum. Bu hassas ciltleri olan kişilerde daha yaygındır. Bu nedenle, dudak balsamınızı ve nemlendiricinizi çantanızda taşıyın ve gerektiğinde kullanın.

8. Önemli numaraların yazılı olduğu bir not.

8. Önemli numaraların yazılı olduğu bir not.

İçindeki tüm önemli numaralarla birlikte küçük bir not defteri taşımalısınız - aileniz, doktorunuz, arkadaşlarınız, böylece acil durumlarda yanınızdaki kişilerin ulaşabileceği bir not olur.

9. Anne güvenlik bantları

9. Anne güvenlik bantları

Bazı ülkelerde çok popüler olmasa da bebeğinizin güvenliği konusunda endişeleriniz varsa, dizüstü bilgisayarınızla otururken veya başka araçlar kullanırken bunlardan birini takabilirsiniz. Bu güvenlik bantları, fetüsünüzü radyasyonlardan koruyabileceğini iddia ediyor ancak bu iddianın kesin bir sonucu yok.

10. Anne pedleri

10. Anne pedleri

Peki, neden onları tutman gerektiğini merak ediyor musun? İş yerinizde sular kesilirse bunlar hastaneye ulaşana kadar ıslanmayı önlemek için kullanabilirsiniz. Onları çantanızda acil durum ürünü olarak bulundurmak akıllıcadır. Ayrıca, doğum sonrası kanamaya karşı koymak için de kullanabilirsiniz. Herhangi bir duruma karşı yanınızda taşımanız iyi olacaktır.

11. İç çamaşırı

11. İç çamaşırı

Hamileliğin ilk üç ayı içersindeki süreçte anne adayının böbreğinden geçen ve buradan süzülen kan oranı fazlalaşmaya başlar. Bu yüzden de idrar kaçırma riski artar. Bu normal bir olaydır. Ayrıca doğuma yakın bir süreçteyseniz her an hastaneye gidebilmek için hazır durumda olmalısınız. Çantanıza yedek iç çamaşırı koymak sizi daha güvende hissettirebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
12
10
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
orpheusun_liri

Zencefil bitkisinin yararları çokça olmasına karşın, eğer dozu biraz kaçırılırsa düşüklere sebep olur. O yüzden sağlık profesyönelleri zencefil, adaçayı hatt... Devamını Gör