Görüş Bildir
Haberler
Ankaralılara 74 Yıldır 'Derman' Olan Eczacı Niyazi Amca İle Tanışın!

etiket Ankaralılara 74 Yıldır 'Derman' Olan Eczacı Niyazi Amca İle Tanışın!

93 yaşıdaki Niyazi Dermancı, Ankara Kalesi'ne çıkan yokuşta babası tarafından 1946 yılında açılan eczanesinde ilk günkü heyecanı ile mesleğini sürdürmeye devam ediyor.

Genç görünmesinin nedenini işine bağlayan Dermancı, 'Ben, iyi ilaç yaptığım, herkesi mutlu ettiğim için iyi dua alırım. O dua bana gelir. Onun için böyle canlıyım.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eczane, babası tarafından 1946'da açıldı

Eczane, babası tarafından 1946'da açıldı

Babası Ahmet Nazmi Dermancı'nın, 1946 yılında açtığı eczaneyi 1956 yılından beri işleten Niyazi Dermancı, o günden beri işini ilk günkü heyecanıyla sürdürüyor.

Güler yüzlü yaklaşımıyla bugüne kadar birçok hastanın derdine derman olmuş Dermancı, Ankaralıların sevgisini kazanmış.

Tıptan eczacılığa uzanan hayat

Tıptan eczacılığa uzanan hayat

AA muhabirine yaptığı açıklamada, o dönemde herkesin kolay bir şekilde eczane açamadığını söyleyen Dermancı, aldığı tıp eğitiminin ardından 1953'te eczacılık eğitimine başlayıp, 1956'da eczaneyi işletmeye başladı. Dermancı, o dönemi şu şekilde anlattı:

''Ancak notu 'pekiyi, pekiyi' olanlar kazanıyordu. Benim derecem de iyi ve ortaydı. Ben kazanamadım, tıbbiyeyi kazandım, tıbbiyeye gittim. Babam eczaneyi açtı, ben hem eczanede çalışıyorum hem de tıbbiyeye gidiyorum. Her sene müracaat ediyorum, 'Ben eczacılığa gideceğim' diyorum, 'Yok' diyorlardı, 'Probiyotiği bitir', 'Yok klinik öncesini bitir' falan diye diye bana tıbbiyeyi okuttular.''

'Halen aynı şekilde eczanemde laboratuvarım çalışır'

'Halen aynı şekilde eczanemde laboratuvarım çalışır'

Hem babasından edindiği bilgiler, hem de tıp ve eczacılık mezunu olmasından ötürü ilaç yapımına da hakim olan Dermancı, zengin bir laboratuvara sahip olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

''1946'da babam kurdu, ondan sonra ben devraldım, ben takip ettim. Eczanem o şekilde oldu. Onun için eskidir, çok ham maddem ve tecrübem var. O zaman ilaçlar hep havan işi yapılırdı, müstahsen çok az vardı. Onları yaptığımız için biz tabii öyle alıştığımız için halen de aynı şekilde eczanemde laboratuvarım çalışır ve ben ilaç yaparım.''

'Gençliğimin sebebi duadır'

'Gençliğimin sebebi duadır'

Genç görünmesinin sırrının çalışması olduğunu söyleyen Dermancı, 46 yaşında hissettiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

''Ben, iyi ilaç yaptığım, herkesi mutlu ettiğim için iyi dua alırım. O dua bana gelir. Onun için böyle canlıyım. 93 yaşındayım ve çalışıyorum. Günde 8 saat çalışıyorum. Az değil ve çalışmanın etkisi var. Müşterilerim de beni muhakkak arıyorlar ve benden fikir alıyorlar. Yani gençliğimin sebebi duadır, bana dua ederler.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
632
286
37
11
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
soztekin

Amca harbiden ian mckellen'a benziyor.

Üstada helal olsun. Ben hastanede order hazırlamaya üşenirken bu yaşta majistral hazırlamak.. Mesleğin asıl çalışanları bu insanlar. Ben baya robot gibi hiss... Devamını Gör