Görüş Bildir
Haberler
Ankara'daki Katliamda Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 102'ye Yükseldi

Ankara'daki Katliamda Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 102'ye Yükseldi

ATKN
16.10.2015 - 12:27 Son Güncelleme: 17.10.2015 - 09:28

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı cumartesi günü Ankara’da gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 102’ye yükseldiğini ve soruşturmayla ilgili olarak 13 kişinin gözaltında olduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Başsavcılığı'nın basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

'Bugün Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat eden vatandaşımızla birlikte, söz konusu olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 102 olarak tespit edilmiştir. Bu kişilerden toplam 101'inin kimlik bilgileri tespit edilmiş olup, otopsi işlemlerinin ardından cenazeleri ailelerine teslim edilmiştir.

Soruşturmayla ilgili olarak halen 13 kişi gözaltındadır. Bu kişilerin sorgusu devam etmektedir. Derinleştirilen soruşturmada eylemlerin gerçekleştirilmesinde ilgisi bulunan şüphelilere dair önemli ipuçlarına ve bilgilere ulaşılmıştır.

Soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkartılması için Emniyet birimlerimizle uyum içerisinde yapılan çalışmalar kesintisiz biçimde hızlı, özverili ve titizlikle devam etmektedir. Çalışmalarımızdan istenilen sonucun elde edilmesi bakımından; kamuoyumuzun spekülatif haberlere itibar etmemesi, devam eden sürecin sonucunu sükunet içerisinde beklemesi istirhamımızdır.'

Genç öğretmen bu sabah hayatını kaybetmişti

Saldırıda ağır yaralanan eğitim-Sen üyesi genç öğretmen Ata Önder Atabay bu sabah verdiği yaşam mücadelesini kaybetmişti. Atabay'ın hayatını kaybetmesiyle can kaybı 100'e ulaşmıştı. 

Patlamanın olduğu tarihten bu yana Ankara Gazi Hastanesi'nde yaşam fonksiyonları makineye bağlı olarak tedavisi süren Ata Önder Atabay'ın ölümünü Eğitim-Sen Twitter'dan duyurdu.

Ata Önder Atabay

Eğitim Sen Twitter'da yaptığı paylaşımda '10 Ekim'de ağır yaralanan öğretmen arkadaşımız Ata Önder Atabay'ı bu sabah tedavi gördüğü hastanede kaybettik! Acımız daha da büyüdü…' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Devlet suskun...

Devlet suskun...

102 kişinin hayatını kaybettiği saldırının üzerinden altı gün geçmesine rağmen saldırının failleriyle ilgili olarak net bir resmi açıklama yapılmadı. Yetkili isimler, canlı bombaların kim olduğunu, bu kişilerin hangi örgüte üye olduklarını açıklamadı.

Ancak birçok gazetede canlı bombaların kim olduklarından, eyleme nasıl gittiklerine ve hatta aileleri ile röportajlara kadar çok sayıda haber yayınlandı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, intihar bombacılarından en az birinin kimliğinin belirlenmiş olduğunu açıklasa da, bu kişinin, medyaya yansıyan haberlerde yer alan iki failden biri olup olmadığını söylemedi. Medyaya yansıyan isimleri ne yalanladı ne de doğruladı.

Eğitim-Sen  ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda