Görüş Bildir
Haberler
Ankara'daki Cerattepe Protestosuna Polis Müdahalesi: 10 Kişi Gözaltında

Ankara'daki Cerattepe Protestosuna Polis Müdahalesi: 10 Kişi Gözaltında

Onedio Medya
17.02.2016 - 16:07 Son Güncelleme: 17.02.2016 - 16:09

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi'nde bakır madeni çıkarmak isteyen şirketi protesto etmek için Çankaya'daki Cengiz İnşaat binasının önüne gelen gruba polis müdahale etti. 10 kişi gözaltına alındı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde bakır çıkarmak isteyen şirketi protesto etmek için toplanan grup, şirketin Çankaya Kader sokakta bulunan binasının bulunduğu sokağa geldi. Emniyet güçleri tarafından kalkanlarla önü kesilen grup, polis barikatının önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

'Geziden hatırla bizi her yıkımda karşına dikileceğiz', 'Altınsız olur Artvinsiz olmaz' dövizleri açan grup, 'Cerattepe geçilmez Artvin halkı yenilmez' sloganları atarak şirket önüne geldi. Emniyet güçleri geniş güvenlik önlemi alarak grubun binaya yaklaşmasını önledi.

Polislerin belirlediği yere gelerek, yapılan basın açıklamasında, “Bugün Artvin'de savaş yaşanıyor. Cerattepe'ye geçemeyeceksiniz. Bugün geçtiğiniz her noktaya binlerce Artvinli yığılacak her ağacın önüne yatacağız her arabanın önüne geçeceğiz. Cerattepe'ye çıksanız bile oradan elde ettiğiniz madeni asla taşıttırmayacağız. Her adımda önünüze geçeceğiz. Bu mücadelemiz devam edecek denildi.

Yapılan açıklamanın ardından grup oturma eylemine geçti. Gruba biber gazı sıkılarak kalkanlarla müdahale edildi. Gazdan etkilenen grup sokağın aşağısına doğru ilerlerken, yaklaşık 10 kişi göz altına alındı. Gözaltına alınan eylemciler doktor raporu için hastaneye sevk edildi.

Muhammet BAYRAM / ANKARA | DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sek...

Sanki orospu çocuklarının (cengiz inşaatın) dokunulmazlığı var devlet tüm birimleri bunları korumaya adamış...

infoguner

eğer muhalefet partilerinde IQ'sü 3 haneli vekil olsaydı bugün çok az kişi polis şiddetine maruz kalırdı..Bakın asıl sorun merkeziyetçi yönetimden kaynaklı..... Devamını Gör

hasomotikom

pkk yeni gezi parkı olayı yaratmaya çalışıyor... her gün bi olay amk

Düş Hekimi

Artvin'i bilmeden, orada yaşamadan ve karadeniz insanını tanımadan böyle boş boş atıp tutma... Bu direniş bir yıldan uzun zamandır sürüyor. Hatta Ağustos ayı... Devamını Gör