Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Nerede Ne Yenir Merak Edenlere: İşte Vedat Milör'ün Lezzet Rehberi!

Ankara'da Nerede Ne Yenir Merak Edenlere: İşte Vedat Milör'ün Lezzet Rehberi!

Beyza
20.11.2022 - 10:40

Ankara'da nerede ne yiyebilirim bilmiyorum diyorsanız, yemek yemek için güzel mekan arayışı içerisindeyseniz hadi gelin Vedat Milör'ün lezzet rehberine birlikte göz atalım!

Düveroğlu Anıttepe Şubesi

Düveroğlu Anıttepe Şubesi

Düveroğlu, 1963 tarihinde kurulan bir aile işletmesidir. Zaman içerisinde büyüyerek gelişen Düveroğlu'nu özel kılan yemekler arasında Antep lahmacunu, terbiyeli kuzu şiş ve kebapları yer alıyor. 

Adres: Düveroğlu, Gençlik Cad. No:28 / B Anıttepe, Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Çocukluğumdan beri severek giderim, listede olmayı sonuna kadar hak ediyor, ben lahmacundan çok terbiyeli kuzu sis ve havuç dilimini beğeniyorum. Gidenlere önerim önceden telefon açıp bu ürünleri ayırtmalarını rica edebilirsiniz çünkü bazen erken bitebiliyor.

Kalbur Balık Restoranı

Kalbur Balık Restoranı

Vedat Milör bu restoran için bazen hiç beklemediğiniz yerlerde çok ilginç yemekler bulabiliyorsunuz diyor. Daha çok balık ve mezeler üzerine yönelen bu restoranda damak tadınıza uygun bir şeyler mutlaka bulabilirsiniz. Kalbur balık restoranına giderseniz mutlaka denemeniz gereken yemekler arasında ise balık pastırma, fava, balık kokoreç, ahtapot ve ızgara çinakop yer alıyor. Rezervasyon yaptırmadan gitmeyin diyoruz ve adresi hemen şuraya bırakıyoruz...

Adres: Kalbur, Oran Mahallesi, Oran Çarşısı C Blok No:23, 06450 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Burası Oran Çarşı’da küçücük bir mekan. Sahibi Mehmet Bey’in eşinin özenle hazırladığı kendine has tadlar deneyimleyebileceğiniz mezeleri ile öne çıkıyor. Karidesli somon sarma, kadayıflı karides, köz patlıcan içine deniz börülcesi ile hazırlanan karnıyarık ve enginar denediğimiz mezeler arasında öne çıkan ve farklılık yaratanlar olarak sayabileceklerimden. Şakşuka, midye dolma, kalamar tava, ahtapot ızgara, mevsim gereği seçtiğimiz tekir balığı ve son dokunuş olarak dondurmalı kabak da ortalama üzeri ve mutluluk verici.

Trilye Restoran

Trilye Restoran

Süreyya Üzmez'in işletmeciliğini yaptığı bu restoranda her yemek içine sevgi katılarak yapılıyor. Bu restoranın işletmecisinin öne çıkan bir diğer özelliği ise denizlerimize sahip çıkıyor olması. Bu restoranda tüm balık çeşitlerini gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz. 

Adres: Çankaya Mahallesi, Kazım Özalp Mah. Kuleli Sok. No: 32, 06680 Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Süreyya Bey işine önem veren, bilen, sektöre katkılar vermeye çalışan, her zaman işletmesini geliştirmeye çalışan özenli bir işletmeci. Malzeme kalitesi ve sürdürülebilirliğe çok önem verir. Fiyatlar bazılarımız için yüksek gelecektir. Belli bir müşteri kitlesi ve müdavimleri olan bir mekan.

Kebapçı Canbolat

Kebapçı Canbolat

Bu mekan 1981 yılında açılan ve döner yapan küçük bir işletme. Önünde ise 4 masalık küçük bir bahçesi bulunuyor. Dönerlerini ise süt dananın arka budundan ve kuzu kuyruk yağı kullanarak yapıyorlar. Lavaş, porsiyon ya da ekmek hangisini isterseniz bulabileceğiniz bu mekan, döner severler için ideal yerlerden bir tanesi. 

Adres: Aydınlıkevler, Şht. Ömer Halisdemir Blv No:110, 06130 Altındağ/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kesinlikle denenmesi gereken bir dönerci. İkram olarak verilen tadımlık döner çok tatlı oluyor.

Bolu Akın Lokantası

Bolu Akın Lokantası

Bu mekanda yemekler tarihi bir kuzinenin üzerindeki bakır tencerelerde ve ağır ağır pişiyor. Mekanın geçmişi ise oldukça eski. Yemek fiyatları biraz yüksek olabilir ancak yemeklerin tadına baktıktan sonra fiyatını hak ettiğini görebilirsiniz. Mutlaka denemeniz gereken yiyecekler arasında ise kuzu haşlama, ayak paça ve fırın sütlaç bulunuyor.

Adres: Emrah Mahallesi, 85, Etlik Garajı, 06010 Keçiören/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Lezzeti ile fark yaratıyor. Favorim kuzu kızartma ancak haşlamasında bambaşka. Fiyatları alternatif mekânların kabul edilebilir oranda üzerinde ancak bu farkı hak ettiğini düşünüyorum.

Meşhur Konyalı Kebap

Meşhur Konyalı Kebap

Meşhur Konyalı kebap 1973 yılından bu yana hizmet vreen ve babadan oğula aktarılan bir işletme. Özellikle de büyük tencereler içerisinde pişirdikleri Konya usulü kuzu ve koyun tandırları ise oldukça lezzetli. Uzun süre odun ateşinde pişirilen bu yemeklerin lezzetine doyamayabilirsiniz, biz şimdiden uyaralım! Yemekler her ne kadar güzel olsa da müşteriler fiyatlardan biraz şikayetçi. Mekana gittiğinizde mutlaka yemeniz gerekenler arasında ise ayva tatlısı, kuzu tandır ve ekmek kadayıfı yer alıyor. 

Adres: Meşhur Konyalı Kebap, Önder Mh., Karacakaya Cd. No:149, 06360 Altındağ, Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara’da lezzetli kuzu tandır için gidebileceğiniz özenli bir aile işletmesi. Lokantada tandır dışında bir alternatif bulunmuyor fakat belki de bu şehrin en iyisi olmasını sağlayan biricik özelliği. Lokum kıvamındaki et ve güzel bir yayık ayranın ardından ayva tatlısı, kabak tatlısı veya ekmek kadayıfı ile son nokta konulabilir. Cazip bir mevkide olmamakla birlikte, mutlu doyacağınız bir işletme olduğunu düşünüyorum.

Mutlu Lokantası

Mutlu Lokantası

Dönerin birçok çeşidini tadabileceğiniz bu lokantada dönerler %100 dana eti kullanılarak yapılıyor. Eti ise ne çok yağlı ne de çok kuru. Yani tam kıvamında. Etinin bu kadar güzel olması elbette ki mekanın çok yoğun olmasına neden oluyor. Özellikle de öğle saatlerinde. Bu nedenle erken saatlerde gitmeniz gerekiyor. Uyarmamız gereken bir diğer konu ise bu cadde üzerinde birden çok Mutlu Lokantası olması. Sizin gitmeniz gereken yer ise 69 numara. Şimdiden afiyet olsun!

Adres: Mutlu Lokantası, Güvenlik Caddesi No:69, Çankaya

Ziyaretçi Yorumu: Mükemmel bir tat. Güzel ortam. Tam bir esnaf lokantası. Dönerin hakkını veren bir yer. Döneri yerken çok mutlu oluyor insan.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
11
5
4
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın