Görüş Bildir
Haberler
Ankara Büyükşehir Belediyesi, ANFA Görevlisinin Vekil Aracıyla Yaralandığı Görüntüleri Paylaştı

etiket Ankara Büyükşehir Belediyesi, ANFA Görevlisinin Vekil Aracıyla Yaralandığı Görüntüleri Paylaştı

Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nde görevli güvenlik personelinin MHP Milletvekili Erkan Haberal'ın şoförü tarafından yaralanması sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bir basın açıklaması geldi. Belediye, alana araç girişini polisin durdurduğunu, güvenlik görevlisinin kendisine verilen talimatları uyguladığını ve kimse ile sözlü iletişim kurmadığını belirtti. Oysa MHP'li Haberal, güvenlik görevlisini 'kötü niyetli ve provokatif' olmakla suçlamıştı.

Yeni görüntülerin de paylaşıldığı açıklamada 'Özel güvenlik görevlimizin üzerine göz göre göre, akla ve vicdana sığmayacak şekilde araç sürülmüştür' denildi ve aracı süren şahıs hakkında şikâyetçi olunduğu, hukuki sürecin başlatıldığı vurgulandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bayındırlık ve İskan Eski bakanı Zeki Ergezen'in cenaze töreninde, araç girişine kapatılan alana girmek isteyen MHP Milletvekili Erkan Haberal'ın şoförünün Ankara Büyükşehir Belediye görevlisine çarpması sonrası belediyeden de açıklama geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama 👇

Olayın yaşandığı anların güvenlik kamerası görüntülerinin de paylaşıldığı açıklamada, 'Özel güvenlik görevlilerinin olduğu yere polis, jandarma gibi genel kolluk güçleri geldiği takdirde, bu görevliler doğrudan polisin ya da jandarmanın emrine girer. Özel güvenlik görevlisi bu emre göre hareket etmek zorundadır' denildi.

'Polisin verdiği talimatları uyguladı'

Açıklamada, caminin protokol otoparkının kapasitesinin 10 araç olduğu ancak olay günü 40 aracın otoparka girdiği belirtilerek namazın ardından trafik sorunu olabileceği ihtimali nedeniyle polisin aldığı kararla araç girişinin durdurulduğu belirtildi. Bu kapsamda ANFA görevlisinin kendisine verilen talimatları uyguladığı ve kimse ile sözlü iletişim kurmadığı vurgulandı.

'Israrcı oldu'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Hacı Bayram-ı Veli Cami ve çevresi, güvenliğin sağlanması gerekçesiyle T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA Güvenlik tarafından kapalı devre kamera sistemi ile izlenmektedir. Bu sistem tarafından kaydedilen görüntülerde yolun polis araçları tarafından kapatıldığı sabittir. Görüntülerde, aracın durdurulması üzerine Sayın Erkan Haberal’ın polislerle konuştuğu, ardından da cenaze töreni alanına yaya olarak devam ettiği görülmektedir. Hemen ardından alana gelen Sayın Mehmet Haberal da, kendisine durumun açıklanması üzerine yaya olarak yoluna devam etmiştir. Sayın Erkan Haberal’ın bölgeden ayrılmasından bir süre sonra şoförlüğünü yapan şahıs, polisin açıklamalarına rağmen içeriye girmekte ısrar etmiş, araca resmi plaka takmış ve ardından da tehditler savurarak aracını özel güvenlik görevlimizin üzerine sürmüştür.”

Güvenlik görevlisi ve ANFA şoförden şikayetçi oldu

Yaralanan görevlinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamada, 'Gerek özel güvenlik görevlimiz şahsı adına gerekse ANFA Güvenlik kurum adına, aracı süren şahıs hakkında şikâyetçi olmuştur. Konu emniyete intikal etmiş, hukuki süreç başlamıştır. T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi, konunun takipçisi olmaya devam edecektir.' denildi.

Paylaşılan güvenlik kamerası görüntüleri 👇

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Dün Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen için Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Tören alanında trafik sorunu oluşmaması için polis alana araç girişini durdurdu. 

MHP Milletvekili Erkan Haberal, aracının durdurulması üzerine alana yaya olarak giriş yaptı. Haberal’ın bölgeden ayrılmasından bir süre sonra şoförü, içeriye girmekte ısrar etti. Ardından araca resmi plaka takıp aracın özel güvenlik görevlisinin üzerine sürdü.

Detaylar için 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erkan Haberal, güvenlik görevlisini "kötü niyetli ve provokatif" olmakla suçlamıştı 👇

Erkan Haberal, güvenlik görevlisini "kötü niyetli ve provokatif" olmakla suçlamıştı 👇

MHP'li Haberal, dün Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

  • Resmî otomobilimi kullanan şoför arkadaşımla camiye giriş esnasında Büyükşehir Belediyesi ANFA görevlisinin son derece kaba ve kırıcı muamelesine maruz kaldım.

  • Önce otomobilimin camına ANFA görevlisinin eliyle vurarak hakeratamiz bir davranışıyla karşılaştım. Bir provokasyon ihtimaline karşılık soğukkanlılık ve sağduyuyla hareket ettim ve otomobilden inip yürüyerek Cenaze Namazı’nın kılınacağı alana intikal ulaştım.

  • Arkasında ANFA görevlisinin önyargılı ve tahammülsüz muamelelerinin şoförümü hedef alarak devam ettiğini, hatta fiili müdahelede bulunduğunu Namaz sonrası öğrendim. 

  • Doğal olarak da şoförüm tepkisini gösterip otomobili sürünce orada görevli bulunan bir şahsa çarpmış, bunun üzerine da şahsıma iftira kampanyası hazırlanarak sosyal medyadan servis edilmiştir.

‘Tek sorumlu ANFA’

  • Olay tamamen bundan ibarettir. ANFA görevlisinin yetkisi olmadan otomobille girişime menfi şekilde müdahil olması, sonrasında bilgim ve dahilim olmadan otomobilimin kurulan bariyerlerin açık kısmından girme teşebbüsü istenmeyen görüntülere yol açmıştır…

  • Özellikle gelişmelerden son derece üzgün olduğumu paylaşmak isterim. Maksatlı, kötü niyetli ve provakatif ANFA görevlisi olayın yegane sorumlusudur. Konuyla ilgili gerekli inceleme ve takibat devam etmektedir… 

  • Ayrıca bir anlık dikkatsizlikle otomobilin temas ettiği ilgili güvenlik görevlisinin müsebbibi tamamıyla ANFA görevlisidir. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi de hasseten iletiyorum… Kamuoyunun takdirlerine konuyu arz ediyorum…

Yaşananlarla ilgili bir paylaşım yapan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise doğrudan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alarak 'Ezer geçeriz' ifadelerini kullanmıştı. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
325
79
25
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Mansur Yavaş'ı bir kez daha tebrik etmek lazım, personelinin arkasında durarak en doğrusunu yaptı

Pasif Kullanıcı

özel güvenlik görevlisinin suçu, cahilliği kardeşim. mhpli birisini görünce kemik ikram edersin. başını okşarsın bi sopa veya tenis topu atarsın getirmesini ... Devamını Gör

Sorgulayan

bu siyah arabalara binen adamların ülkeye ne faydası var ? o güvenlik görevlisinin faydası daha fazladır zararı da yok ayrıca