Görüş Bildir
Haberler
Ankapark'ın Kapıları Basına Açıldı: Milyonlarca Liralık İsraf Görüntülendi

Ankapark'ın Kapıları Basına Açıldı: Milyonlarca Liralık İsraf Görüntülendi

Emre Ordu
21.07.2022 - 13:36 Son Güncelleme: 21.07.2022 - 14:57

Melih Gökçek döneminde milyonlarca lira harcanarak yapılan ve harabeye dönen Ankapark ABB’ye devredildi. Atıl durumdaki tematik parkın kapıları yıllar sonra basına açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) eski başkanı Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolar maliyetle yaptırılan, yıllardır atıl durumda olan Ankapark yıllar süren hukuk mücadelesinin ardından ABB’ye devredildi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Gökçek’in yılda 10 milyon turist vaadiyle kurduğu ve kiralayan şirketin iflas ettiği Ankapark’ın belediyeye devrinin ardından kapıları basına açıldı. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği, güvenlik açığının olduğu parkın önümüzdeki günlerde topluma da açılması, turlarla kamu zararının gösterilmesi hedefleniyor.

Oyuncaklar kullanılamaz halde

Oyuncaklar kullanılamaz halde

Dinozor heykellerinin harabeye döndüğü, elektrik aksamımın büyük oranda çalışmadığı parkın bazı bölgeleri çökme ihtimali nedeniyle riskli nitelendirilerek girişlere sınırlandırıldı. 

Parkın depo bölümünde zarar görmüş ve kullanılamaz durumda olan çok sayıda oyuncak yer aldı. Küf tutmuş ve paslanmış oyuncakların tamamına yakınının kullanılamaz durumda olduğu belediye yetkilerince ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Çalınan malzemeler var"

"Çalınan malzemeler var"

ABB Hukuk Müşaviri Duygu Şimşek parkın incelenmesi sırasında yaptığı açıklamada 2020 Mayıs ayından bu yana hukuk mücadelesi verdiklerini söyledi, “Üç sene boyunca yedi kere tedbir kararına itiraz ettik, mahkeme kabul etmedi. Geç gelen adalet oldu ama sonunda bize geçti” dedi.

 Çalınan malzemelerin olduğunu belirten Şimşek, parkın güvenliğin sağlanıp sağlanamadığına dönük soruya, “Alanın güvenliği parkın işletmecisi tarafından sağlanıyordu. Biz sadece parkın dış kamuya açık olanını koruyabildik” yanıtını verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
11
7
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Dinozor yumurtaları çatlamaya başlamış seneye iyice büyürler :D :D

rcpbyrm

daha önce açsalardı keşke de jurassic parkın yeni filmi ankarada çekilirdi.

lilithtrinity

şu parkı gördükçe içim acıyor. paralarımız vergilerimiz çöp olmuş çöp. o paraya ne okullar ne fabrikalar yapılırdı. emeği geçen herkesin Allah belasını versi... Devamını Gör

Şakir Çolak

Vegilerimizi bakın nereye harcamışlar! (O paralar kimseye sezdirilmeden ne çalınırdı! Biz zamanında 90'lı yıllara kadar soyduk soyduk öyle bırakmıştık beledi... Devamını Gör

Bozkurt

Kıyamet sonrası dünya gibi.