Görüş Bildir
Haberler
Animasyonun Aslında Tam Bir Yetişkin İşi Olduğuna Kanıt 15 Süper Dizi

Animasyonun Aslında Tam Bir Yetişkin İşi Olduğuna Kanıt 15 Süper Dizi

Animasyon dizi ve filmleri çocukluğumuzun çizgi filmleriyle karıştıranlardan bıkmadınız mı? Siyasi eleştiriler, tarihi kişiliklere sataşmalar, beyin yakan senaryo ve kurgular, büyük bütçeler ve muhteşem mizahıyla animasyon dizilerinin üstüne yok diyoruz. Çok iyi olduğuna inandığımız dizilerden birkaçını listenize almanız için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Disenchantment - IMDb Puanı: 7.2

15. Disenchantment - IMDb Puanı: 7.2
www.awn.com

Parçalanmak üzere olan Orta Çağ krallığı Dreamland’de geçiyor. Prenses Bean, evlenmek zorunda olduğu prensten ve düğünden kaçıyor, kendini saraydan çıkıp gerçek dünyaya atıyor.  Fantastik yaratıklarla dolu bu dünyada canavarlar, cinler, mitolojik yaratıklar, iblisler, troller, morslar ve birçok budala insan yer alıyor. Simpsonlar efsanesinin yaratıcısı Matt Groenling tarafından yapıldığını da zaten görseldeki çizgilerden, karakterlerin yüzünden dahi anlayabilirsiniz. Harika olmamakla beraber zaman geçirmek için de fena bir dizi değil.

14. American Dad - IMDb Puanı: 7.4

14. American Dad - IMDb Puanı: 7.4

Seth Macfarlane, Family Guy'ın ardından yaptığı bu dizide, 11 Eylül saldırısı sonrası Smith ailesi üzerinden Amerikalıların yaşadığı paranoyalarla dalga geçiyor. Düşünsenize, Amerika'nın en büyük travmalarından biri ve adamlar bununla bile dalga geçebiliyor...

13. Big Mouth - IMDb Puanı: 8.0

13. Big Mouth - IMDb Puanı: 8.0

Family guy'ın senaristlerinden birinin imzası var, o yüzden mizah kapasitesini az çok anlamışsınızdır. Ergenlik çağına gelen bir grup gencin büyüme hikayelerini, ergenliğin iyi ve kötü, daha doğrusu mucizevi ve ürkütücü yönlerini anlatıyor. Bu puanı hak edecek kadar da iyi anlatıyor.

12. Bob's Burgers - IMDb Puanı: 8.1

12. Bob's Burgers - IMDb Puanı: 8.1

Konusu zaten dizinin adında açıkça belirtişmiş; aile babası Bob, karısı ve üç çocuğuyla beraber bir aile işletmesiyle başa çıkmaya çalışıyor. Konu bu kadar geniş olunca, genelde komedi dizileri çok daha uzun soluklu oluyor. Çünkü her bölümü başka bir şeyi ele alan konuları bitmek bilmiyor. Bu dizi de tam olarak böyle, zorlamadan güldüren, yüzünüzde gülümsemeyle izleyebileceğiniz bir dizi.

11. Family Guy - IMDb Puanı: 8.2

11. Family Guy - IMDb Puanı: 8.2

Bu listeyi yapıp da Family Guy'ı koymamak olur mu? 20 yıllık yetişkin kere yetişkin dizi sayısız kez Emmy aldı, ödüllere boğuldu. Bize Griffin ailesinin abuk subuk hayatını anlatıyor:) Başı beladan kurtulmayan bir baba, bela magneti anne, üç çocuk ve bir köpek var. Görselde gördüğünüz bebek Stewieve, dünyayı ele geçirmeye çalışan bir bebek örneğin:) Bu enteresan diziye neredeyse her bölüm çok ünlü isimler seslendirmeyle katılıyor. Amerikan toplumu eleştirileri de eline çekirdek alıp izlenesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Final Space - IMDb Puanı: 8.4

10. Final Space - IMDb Puanı: 8.4

Uzak bir gelecekte, insanların otobüsle uzaya tırmanabildiği zamanlarda çoook normal bir adam var; Gary. Aşık olduğu bir evren koruma ekibi üyesinin peşine hiç bulaşmaması gereken işlere bulaşıyor. Ve mecburen bir uzay aracı kullandığında, evrene büyük zararlar veriyor. Hapisini cezasını çekerken de yanına bir yoldaş buluyor. Bu sevimli yoldaşın ise şöyle miniminnoş bir gücü var: Gezegen yok etmek. Her şey böyle başlıyor...

9. The Venture Bros - IMDb Puanı: 8.5

9. The Venture Bros - IMDb Puanı: 8.5

Bu dizi için şöyle bir yorum var; 'Lost'tan daha eğlenceli ve daha zekice kurgulanmış dizi.'. Dizi aslında yaşanmış birçok absürt olayın üstüne başlıyor. Deli doktor, maceracı adam, doktorun aptal çocukları üzerinden devam ediyor ve yer yer onları şu anki noktaya getiren absürt geçmişlerini görüyoruz. En çok yetişkine hitap eden dizilerden biri diyebilir. Tam bir 'olmamışlık' ve başarısızlık hikayesi karakterler açısından. Ve yorumu yapan haklı, çooook zekice.

8. Futurama - IMDb Puanı: 8.5

8. Futurama - IMDb Puanı: 8.5

New Yorklu pizza dağıtıcısı Philip J. Fry'ın, 21. yüzyılın başlangıcından saniyeler sonra dondurulup, 3000 yılında uyanmasıyla başlayan maceralarını izliyorum. Yani adından da anlaşılacağı gibi geleceği izliyoruz. Emmy ödüllü bir dizi, çünkü gelecek tahminleri hem çok komik hem de ilginç.

7. Love, Death & Robots - IMDb Puanı: 8.6

7. Love, Death & Robots - IMDb Puanı: 8.6

Kısa 18 hikayeden oluşuyor. Toplamda 3 saatinizi alacak dizide bilimkurgu da, fantastik dünyanın özü de, komedi de, gerilim de var. 'Korkunç yaratıklar, uğursuz sürprizler, kara komedi bir arada' demiş Netflix de. David Fincher yönetti diyelim de, siz de 'animasyon hölölöhölölö' diyenlerin ağzına yapıştırırsınız bu diziyi.

6. Archer - IMDb Puanı: 8.6

6. Archer - IMDb Puanı: 8.6

Aslında hikayesi çok mükemmel değil ama diyalogları çok iyi ve dizi gerçekten sürükleyici. Yani taaaam bir boş zaman dizisi, ütü yapmaya yemek yemeye birebir. Karakterimiz James Bond benzeri ama onun daha ilkesiz, kadınlara fazla düşkün, hovarda olanı:) Yine de yetenekli, Brookly 9-9 dizisinin Jack Peralta'sı diyebiliriz. Olaylar da onun etrafında dolaşıyor, aksiyonlu bir animasyon izleyenler buyursun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bojack Horseman - IMDb Puanı: 8.6

5. Bojack Horseman - IMDb Puanı: 8.6

Tam bir yetişkin dizisi. 90'lı yıllarda çok popüler olan Bojack'in, o yıllarda çok popülerken şimdi şöhreti binmiş ve yere çakılmış zamanlarını izliyoruz. Tekrar üne kavuşmaya ve ünlü arkadaşlarıyla iletişime geçmeye çalışıyor.Müthiş eleştirel, gerçekten bu listede en çok 'Okuduktan sonra hemen açıp izleyin.' diyeceğimiz dizi.

4. The Simpsons - IMDb Puanı: 8.7

4. The Simpsons - IMDb Puanı: 8.7

Sona geldikçe favorilerimizi görmeye başlıyoruz. 30 senelik bir diziden bahsediyoruz. Şu an izlemeye başlasanız bitirmeniz çooook çok uzun bir zamanı bulabilir. Ama dizinin güzelliği şurada, aslında herhangi bir sezonu açıp yine de keyif alabilirsiniz. Her bölüm konular değişiyor, karakterler de hep aynı yaşta aynı şekilde kalıyor. The Simpsons ailesinin baba rolünü oynayan Homer Simpson, ilkel ve salak bir adamdır. Lise aşkı Marge ile evlendikten sonra Springfield’in orta sınıf ailelerinin yaşadığı mahallesinde bir yaşam kurar. Lisa, Bart ve Maggie adında üç çocuğu olur. Çevrelerindeki onlarca insanla beraber başlarına sürekli bir şeyler geliyor. Olaylar ve kişiler üzerinden de süper gündem eleştirileri yapılıyor.

3. South Park - IMDb Puanı: 8.7

3. South Park - IMDb Puanı: 8.7

Allaaaaah geldik bizim favorilerimizden birine. Konusu çok kısa anlatılabilir ama şunu bilin; siyasetten magazin dünyasına, dinlerden büyük zengin ailelere herkesi her şeyi eleştirebilme cesareti bulan bir dizi. Kimlerin konuk seslendirmeci olduğunu öğrenince ağzınız açık kalıyor. Eminiz karakterleştirilip eleştirilen kişiler de sinirden ellerini parmaklarını yerken onlar da bir yandan hak veriyorlardır. Ama o kadar cesurlar ki, Hitler hayranı ırkçı bir karakter (Eric Cartman) yaratmaktan da, bütün oklarını ona vurmaktan da çekinmemişler. Tarihin sakıncalı birçok kişisi bir şekilde nasibini almış. Çok zeki esprileri olan, süper iğneleyen bir dizi. Konusu da şöyle; Colorado eyaletinin South Park adlı küçük kasabasında yaşayan dört kişilik bir çocuk grubunun gerçek üstü maceralarını izliyoruz.

2. Avatar: The Last Airbender - IMDb Puanı: 9.2

2. Avatar: The Last Airbender - IMDb Puanı: 9.2

Anime sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken eski bir dizi. 100 yıldır barış ve huzur içinde yaşayan 4 ulusun, uluslardan birinin saldırıya başlamasıyla tadı kaçıyor. Onları yalnızca 4 elementin ustası olan avatar durdurabilir ama o da dünyanın  ona en çok ihtiyaç duyduğu anda ortadan kayboluyor. Aradan 100 yıl geçtikten sonra 2 su kabilesi üyesi, yeni avatarın Aang adında bir hava bükücü olduğunu öğreniyor.Avatar Aangin'in 4 elementte ustalaşıp dünyayı kurtarma mücadelesini izliyoruz biz de. İzlediğiniz Marvel, DC maceralarını aratmaz.

1. Rick and Morty - IMDb Puanı: 9.3

1. Rick and Morty - IMDb Puanı: 9.3

Demdeğişik, alkolik bir bilim insanı Profesör Rick ve torunu Morty’nin boyutlar arası tuhaf ve tehlikeli yolculuklarını konu alan dizi, gelmiş geçmiş en yüksek animasyon dizi puanını aldı. Başlığın hakkını veriyor, bir çocuğun izlediğinde herhangi bir şey anlaması imkansız. Hatta yetişkinleri de zorluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
191
57
22
16
10
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın