Görüş Bildir
Haberler
Anı ve Bilgi Biriktirin: Öğrenciyken Kendiniz İçin Yapabileceğiniz 11 Önemli Yatırım

etiket Anı ve Bilgi Biriktirin: Öğrenciyken Kendiniz İçin Yapabileceğiniz 11 Önemli Yatırım

Aslı Sarıtaş
28.01.2022 - 16:45 Son Güncelleme: 02.02.2022 - 11:23

Kendinize öğrenciyken yatırım yapmaya başlamak, maddi ve manevi olarak hayatı zenginleştirmenizi sağlar. Özellikle iyi bir kariyer için çocukluk yıllarından itibaren geleceğe yatırım yapmak gerekir. Kariyer gelişimi uzun vadeli emek ister. Bunun bilincinde olarak geleceğe yatırım yapan bireyler uzun vadede büyük kazanç sağlar. Peki daha iyi bir gelecek için öğrencilik yıllarını nasıl değerlendirmelisiniz? İşte öğrencilik hayatınızı dopdolu geçirmenizi sağlayacak yatırımlar ve ayrıntıları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Düzenli Olarak Egzersiz Yapın!

1. Düzenli Olarak Egzersiz Yapın!

Her gün düzenli olarak egzersiz yapmak kendinize yapabileceğiniz en güzel yatırımlardandır. Biçimli bir vücuda sahip olmak için de zaten bu gereklidir. Bunun için spor salonuna gitmenize de gerek yoktur. Evde yapabileceğiniz birçok egzersiz vardır. Adım egzersizi, bacak kası egzersizi, plank egzersizi bunlardan sadece birkaçıdır. Zevk aldığınız ve çoğu gün yapabileceğiniz bir şey olduğu sürece, ne tür egzersiz yaptığınızın bir önemi yoktur.

2. Mevcut becerilerinizi güçlendirin.

2. Mevcut becerilerinizi güçlendirin.

Yaşamınızda zaten çok çeşitli becerilere sahipsiniz ve bunları kullanıyorsunuz. Ancak en çok güvendiğiniz becerilerin daha da üstüne giderek uzman seviyesine gelebilirsiniz. Bildiğiniz bir beceride uzman olmak hakkında hiçbir şey bilmediğiniz alanda uzmanlaşmaktan çok daha kolaydır. Bu durum ilerde kariyerinize yön vermede oldukça etkili olacaktır.

3. Sağlıklı gıdalarla beslenin...

3. Sağlıklı gıdalarla beslenin...

Okulda ve yaşadığınız yerde beslenme düzeninizi sağlıklı gıdalardan oluşturun. Öğrencilik hayatınız boyunca aynı tür sağlıksız gıdalarla beslenmek hem ruh sağlığınızı hem de beden sağlığınızı olumsuz etkileyecektir. Zaten iş hayatına başladığınızda stres ve sorumlular artacak. Şimdiden kendinizi düzenli bir yaşama alıştırırsanız, ilerleyen dönemde sorunlarla karşılaşmazsınız.

4. Bolca anı ve hikaye biriktirin!

4. Bolca anı ve hikaye biriktirin!

Sevdiklerinizle bolca anı ve hikaye biriktirin. Özellikle liderlik becerilerinizin gelişmesi anı ve hikayelerinizde saklıdır. Size özel anılardan bir albüm hazırlayabilirsiniz ve bu albümlerle ilgili düşüncelerinizi kenarlarına küçük küçük notlar alarak belirtebilirsiniz. Ek olarak günlük tutabilirsiniz.

5. Finansal araştırma ve yatırım yapmayı öğrenin.

5. Finansal araştırma ve yatırım yapmayı öğrenin.

Ne kadar erken finansal araştırma ve yatırım yapmayı öğrenirseniz, geleceğinizi o kadar erken planlamaya başlayabilirsiniz. İlk başta sizin için doğru yatırım türünü bulmanız gerekir. Bu süreçte finansal haberleri takip ederek veya kitaplar okuyarak ilerlemelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yabancı dilinizi geliştirin ve mümkün olduğunca farklı kültürleri tanıyın.

6. Yabancı dilinizi geliştirin ve mümkün olduğunca farklı kültürleri tanıyın.

Öğrenciyken telaffuzunu merak ettiğiniz bir dili öğrenmeye başlayabilirsiniz. Bununla birlikte okulunuzun öğrenci değişim programlarını takip edebilirsiniz. Böylece farklı kültürleri tanıma fırsatı elde etmiş olursunuz.

7. Bir birikim hesabı edinin.

7. Bir birikim hesabı edinin.

Biliyorsunuz ki elinizin altında bulunan para daha çabuk harcanır. Bu sebeple paranızı değerlendirebileceğiniz bir birikim hesabı edinin. Birikimleriniz artış gösterdiğinde paralarınızı saklayabilmek zorlaşır ve güvenlik riski ortaya çıkar. Bu bağlamda birikimleriniz bankada daha güvenli olacaktır. Paralarınızı yüksek mevduat faizi veren bankalar aracılığıyla daha etkili bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

8. Seminer ve eğitimleri kaçırmayın!

8. Seminer ve eğitimleri kaçırmayın!

Her katıldığınız seminer, konferans ve eğitim size farklı bir bakış açısını kazandırır. Ancak zamanınız kıymetli, 2 saatte sertifika veren programlarla vaktinizi boşa harcamayın. Ücretli eğitim alacaksanız, eğitimi veren firmayı etraflıca bir araştırın.

9. Sosyal sorumluluk projelerine katılın.

9. Sosyal sorumluluk projelerine katılın.

Yıllarınızı okul ve kafeterya arasında heba etmeyin. Özellikle okula adaptasyon problemi yaşıyorsanız, üniversite toplulukları harika bir alternatif olabilir. Sosyal sorumluluk projelerinde olabileceğiniz takım çalışmalarında yer almak liderlik becerilerinizi destekleyecektir.

10. Kariyerinize yatırım yapın.

10. Kariyerinize yatırım yapın.

Henüz daha okulu bitirmeden kariyer planlarınızı yapmaya başlayın. Buna yönelik etkinliklere ve staj programlarına katılın. Profesyonel çevrelerden insanlar tanımaya başlayın. İş hayatınıza yönelik iyi bir izlenim bırakmaya özen gösterin. Kariyerinize yön verecek birçok iş bağlantısını okuldaki etkinlikler sayesinde tanıyabilirsiniz. Bu sebeple okulun düzenlediği kariyer etkinliklerine mutlaka katılım gösterin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Teknolojiyi verimli kullanın.

11. Teknolojiyi verimli kullanın.

Teknolojiyi en verimli nasıl kullanabilirsiniz bunun yollarını arayın. Teknolojik gelişmeleri yakından takip edin. Teknolojiyi verimli kullanmak akademik başarınızı da olumlu yönde etkileyecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın