Görüş Bildir
Haberler
Androidli Akıllı Saatler Tutmadı

Androidli Akıllı Saatler Tutmadı

ATKN
12.02.2015 - 11:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'ın saat ve benzeri cihazlar için geliştirdiği Android Wear işletim sistemli cihazların satışları düşük kaldı. Geçen yıl sadece 720 bin cihaz piyasaya sürüldü.

Google tarafından başta akıllı saatler olmak üzere giyilebilir cihazlar için üretilen Android Wear işletim sistemli ürünlerin satışları iyi gitmiyor. Araştırma şirketi Canalys’in verilerine göre 2014 yılında sadece 720 bin adet Android Wear kullanan akıllı saat piyasaya sürüldü. Bu saatlerin piyasaya sürülmesi hepsinin satıldığı anlamına gelmiyor.

Android Wear’ın bu düşük rakamına karşılık aynı dönemde 4.6 milyon adet akıllı bileklik satıldı. Öte yandan bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen Apple’ın akıllı saati Watch’ın, 2015 yılında 26 milyon adet satması bekleniyor. Piyasada başta Motorola 360 ve LG G Watch R gibi daire şeklinde ekrana sahip birçok Android Wear kullanan akıllı saat bulunuyor.

Bu ürünlerin yeteri kadar ilgi görmemesinin birçok sebebi var: Akıllı saatlerin pil ömrünün düşük olması, fiyatlarının yüksek olması, belli marka akıllı telefonlarla çalışabilmesi, Android Wear’in tüm özelliklerinin her ülkede (mesela Türkiye’de) kullanılamıyor olması bunlardan sadece birkaçı.

Canalys, Al Jazeera Turk

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/android...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0