Görüş Bildir
Haberler
Android Telefonlar Düşen Fiyat Ortalamasıyla Rakipleriyle Arayı Açıyor

Android Telefonlar Düşen Fiyat Ortalamasıyla Rakipleriyle Arayı Açıyor

Caner
16.08.2014 - 21:25
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Android Telefonlar 200 Doların Altına Düştü

IDC şirketi tarafından yapılan araştırma, ikinci çeyrekte nakliyatı yapılan Android telefonların yarısından fazlasının 200 doların altında olduğunu ortaya koydu. Android, düşen fiyat ortalamasıyla rakipleriyle de arasını açtı.

Araştırma şirketi IDC (International Data Corporation) tarafından yapılan yeni bir piyasa araştırması, Android işletim sistemiyle çalışan telefonların fiyatlarında çok ciddi bir düşüş yaşandığını ortaya koydu. Rapora göre, ikinci çeyrekte nakliyatı yapılan Android telefonların yüzde 58.6'sının fiyatı 200 doların altındaydı.

Raporda, fiyat düşüşünün en büyük sebebi olarak Lenovo ve Xiaomi gibi Çinli üreticiler gösterildi. Çinli markalar, yerel piyasalarındaki müşterilerin büyük kısmı pahalı telefonlar tercih edemediği için ucuz telefon stratejilerini giderek güçlendirdi. Ucuz telefonların Android piyasasına egemen olmaya başlamasıyla en büyük zararı gören firma ise Samsung olarak gösterildi.

Samsung marka Android telefonların satışı azalsa da, Adroid ucuz telefonlar sayesinde küresel piyasayı da ele geçirmiş durumda. İkinci çeyrekte Windows Phone yüzde 2.5, iOS ise yüzde 11.7 paya sahipken, Android yüzde 84.7 ile küresel piyasaya damgasını vurdu.

Apple, iPhone'lar ile fiyat çizgisini belli bir seviyenin üzerinde tutarken, Nokia da Lumia 520'nin ardından ucuz modellerini içerik telefonlarıyla sürdürüyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/and...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0