Görüş Bildir
Haberler
Android İçin Geliştirilen Uygulamalar Önce Denetimden Geçecek

Android İçin Geliştirilen Uygulamalar Önce Denetimden Geçecek

Batuhan
18.03.2015 - 12:30

Android için geliştirilen uygulamalar, artık kullanıma sunulmadan önce denetimden geçecek. Amaç, uygulamalar arasındaki zararlı yazılımların önüne geçmek.

Google tarafından geliştirilen ve mobil cihazlarda kullanılan işletim sistemi Android ile ilgili en büyük eleştirilerden biri uygulamaları arasında bulunan zararlı yazılımlardı. Bugüne kadar işletim sisteminin uygulama mağazası olan Google Play üzerinden birçok zararlı yazılım yayılmıştı. Bunun önüne geçmek isteyen Google, en büyük rakibi Apple’da olduğu gibi, insanlar tarafından yapılan ön kontrol sistemini devreye soktu.

Google yaptığı açıklama ile birkaç aydır, uygulamaların onaylanmadan önce yazılım mühendislerinden oluşan bir ekip tarafından incelendiğini belirtti. Google Play Ürün Müdürü Eunice Kim tarafından yapılan açıklamaya göre yapılan kontrol ile uygulamanın zararlı bir yönü olup olmadığı denetleniyor.

Yeni yöntemin Google Play üzerinden yayılan zararlı, kurallara uygun olmayan ya da kötü niyetli yazılım içeren uygulamaların önüne geçeceği düşünülüyor. Apple’ın uygulama mağazası App Store’da bu yöntem 2008 yılından bu yana uygulanıyordu. Android marketine yazılım yüklemek için bugüne kadar böyle bir onay mekanizması bulunmuyordu.

Kaynak: Google ve Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/android...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0