Görüş Bildir
Haberler
Android for Work: Google’dan Şirketlere Özel Uygulama Dünyası

Android for Work: Google’dan Şirketlere Özel Uygulama Dünyası

ATKN
26.02.2015 - 14:47

Blackberry’nin artık gerilerde kaldığı iş uygulamaları pazarında bu kez Google hamle yapıyor. Google I/O‘da ilk duyurusu yapılan Android for Work (İş için Android) artık kullanıma hazır.

Google’ın bu alanda getirdiği yenilik Android 5.0 (Lollipop) ve üzeri sürümler için iş ve kişisel uygulamaları aynı cihaz üzerinden birbirinden bağımsız olarak kullanabilmenizi sağlıyor. Blackberry’de olduğu gibi iki profil arasında değişim yapmaya gerek kalmıyor.

Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) ile Android 5.0 arasındaki sürümler ise Android for Work özelliklerinin çoğundan faydalanabiliyor. IT (Bilgi işlem) ekibinin maharetiyle erişebileceğiniz iş yönetim uygulamaları arasında işinize özel çeşitli Google uygulamalarının yanısıra Box.com, Salesforce, SAP gibi 3. parti uygulamalar da yer alıyor. Şirketler kendi iç ağlarına (intranet) da İş için Chrome üzerinden bağlanabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Veri ve uygulama yönetimi teknik ekibin ellerinde

Google, iş uygulamalarını turuncu renkli evrak çantası rozetiyle işaretlemiş ve ayrı bir klasöre yerleştirmiş. Bu uygulamalardaki güvenlik seviyesinin endişelere yer vermediğini söyleyen Google, şirketin teknik ekibine çeşitli kısıtlamalar yapma imkanı da veriyor.

Google Play for Work uygulamasının yönetini teknik ekibe bırakan Google, hangi uygulamaların indirildiğinin görülebilmesine de izin vermiş. Yani Android içinde ayrı bir uygulama dünyası açarak güvenliği üst seviyeye çıkarıyor.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Microsoft’un yıllardır kurumsal iş uygulamalarında büyük bir pay almasından sonra Apple’ın da IBM ile daha kapsamlı bir harekete giriştiğine şahit olmuştuk. Facebook ise Facebook Work uygulamasıyla işverenlerle farklı bir çıkış yapmıştı.

Şimdiden Samsung, Sony, HTC ve Motorola gibi cihaz üreticileriyle anlaşan Google’ın önümüzdeki dönemde bu alanda daha güçlü bir strateji ortaya koyacağını gösteriyor ama ne kadar ileri gidebileceğini zamana bırakıp görmek gerekiyor.

Android for Work ile ilgili gelişmeleri googleforwork.blogspot.com.tr blogu üzerinden takip edebilirsiniz.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/02/26/androi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0