Görüş Bildir
Haberler
Android'e 'Akıllı Kilit' Özelliği

Android'e 'Akıllı Kilit' Özelliği

Caner
22.03.2015 - 12:04
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google, Android 5.1 Lollipop versiyonu için yeni bir güvenlik içeriği hazırladı. Akıllı kilit, telefonunuz elinizde değilken koruma sağlarken, elinizde aldığınızda PIN kodu girmeden kullanabilmenizi sağlayacak.

Google, Android mobil işletim sisteminin en son versiyonu 5.1 için 'akıllı kilit' geliştirdi. Araçlar menüsünde ayarı yapılabilen yeni özellik, 'vücut temasıyla tespit' sağlıyor.

'Smart Lock' adını taşıyan özellik, telefon belli bir konuma geldiğinizde (örneğin ev) veya Bluetooth ile önceden tanımlanmış bir cihaza bağladığında PIN kodu ve desen kilidini geçersiz kılıyor.

Akıllı kilit, kilidini açtıktan sonra telefonu elinizde tutmaya devam ettiğiniz sürece ekran kararsa bile kilitlemiyor. Telefonu elinizden bıraktığınızda ise ekran kilitleniyor.

Google Play Services ile sunulan akıllı kilit özelliğinin bu sebeple güncelleme ile gelmediği düşünülüyor. Google yeni güvenlik içeriği hakkında resmi bir duyuru yapmadığı için akıllı kilidin ileride sadece 5.1 altındaki versiyonlar için geçerli olup olmayacağı şu an bilinmiyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/and...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0