Görüş Bildir
Haberler
Android Dünyası Artık Değişti

Android Dünyası Artık Değişti

Pchocasi
07.09.2014 - 13:01 Son Güncelleme: 07.09.2014 - 13:36

Android Dünyası Artık Değişti

Teknoloji’nin yanı sıra Android dünyası da birkaç sene öncesine kadar nerelere geldi dersiniz ?

Bundan yaklaşık bir iki yıl öncesine kadar pazarda bulunan “ ucuzAndroid Mobil cihazları hatırlarsınız. Geriye dönüp şöyle bir baktığımızda Android platformunun özellikle bütçe dostu modellerde son yıllarda müthiş bir ivme kazandığını kolayca görebilmek mümkün.

PERFORMANS AYNI, MARKA FİYATI ARTI

Hem üreticilerin daha ucuz maliyetler ile birlikte cihazlarda yer verdiği Mediatek gibi işlemci pazarlarında yaşanan kıyasıya rekabet artık bütçe dostu Android cihazların da iyi işler çıkartabilmesine sebep oldu. Bundan yaklaşık olarak bir kaç yıl önce 200 – 300 TL’ye alınabilen Çin kaynaklı Android tabletler “ Parayı çöpe mi attık ? ” hissine kapılmamıza neden oluyordu.

Dokunmatiklerden ziyade basmatikli ekranlar, yazılım hataları, arayüz kayması derken Android ‘in bütçe dostu akıllı telefon ve tablet modelleri pişmanlıkla sonuçlanabiliyordu. Bu durum sadece Amiral gemisi diye tabir edilebilen şirketlerin en iyi modellerinin satılmasına ve tabii ki şirketlerin en iyi modellerinin satılmasına, ayrıca Apple’ın iPhone modellerinin kapış kapış gitmesine davetiye çıkartmaktan başka bir şeye yaramıyordu.

Fakat şimdi baktığımızda Android pazarı 300 TL ‘ye gerçekten kaliteli ve iyi tabletler ile alınabilirken, 600 – 700 TL arası bütçeler ile de amiral gemisi diye tabir edilen tabletler ile akıllı telefonları piyasalarda görebiliyoruz. Çeşit çok olduğu gibi, rekabetin üst düzey olduğu bu teknoloji pazarında herkes ürünlerini satmak için bir şeyler yapmak zorunda.

NE DEĞİŞTİ ?

Android pazarında peki ne değişti de durum böyle oldu dersiniz ? Bunun ilk sebebinden birisi neredeyse her üreticinin Android pazarında yer almak istemesi ve bunun getirmiş olduğu rekabet ortamı.

İkinci sebep ise Çin kaynaklı Mediatek , Rockchip gibi işlemci üreticilerinin çok ucuza işlemci mal etmesine karşın, ürettikleri işlemcilerin şaşılacak derecede iyi sonuçlar veriyor olması.

Örnek vermek gerekirsek, piyasada bulunan birçok Android tablet ve telefonun ismi olmamasına karşın parçaları ve içerikleri sağlam olduğu için aynı verimi alabiliyoruz. Diğer büyük firmalar ise sadece marka hacimlerini kullanarak 400 TL edecek bir tablete marka değerini de koyarak 750 TL gibi bir fiyata satılıyor olması.

PCHOCASI

Kaynak: http://www.pchocasi.com/android-dunya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın