Görüş Bildir
Haberler
Anca Rüyamızda Yeriz: Dünyanın En Pahalı 10 Yiyeceği

etiket Anca Rüyamızda Yeriz: Dünyanın En Pahalı 10 Yiyeceği

Radlands
02.08.2023 - 19:00

'Bir yiyeceğe bu kadar para verilir mi?' diye derin düşüncelere dalacağınız bir içerikle karşınızdayız! Listede yer alan hiçbir yiyeceği yememiz mümkün olmadığı için yine zenginin malı züğürdün çenesini yordu diyebiliriz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kobe Bifteği

1. Kobe Bifteği

Bir etin Kobe eti olabilmesi için Japonya'nın Hyōgo prefektörlüğünde yetiştirilen Tajima sığırından elde edilmesi gerekir. Bu sığırlar daha yüksek yağ içeriği ve yumuşak dokular için özel bir diyetle beslenir. Kobe bifteğinden bir ısırık almak ortalama 100 dolar bedelinde.

2. Beyaz Trüf Mantarı

2. Beyaz Trüf Mantarı

Dünyadaki en pahalı mantar türlerinden biri olan beyaz trüf mantarı, yemeği lezzetlendirme konusunda üstüne tanımıyor. Özellikle İtalya'da yetişen bu özel mantarının pahalı olmasının sebebi, zor şartlarda yetişiyor olması. 40 gramı için 100.000 TL'den başlayan bir ücret ödemek gerekiyor.

3. Beluga Havyarı

3. Beluga Havyarı

Havyar başlı başına zaten lüks bir besinken beluga havyarı ise en pahalı tür. Bunun sebebi, beluga havyarının üretildiği mersin balığının soyunun çok azalmış olması. Şu anda beluga havyarının 50 gramı için ortalama 7 bin TL ödeniyor.

4. Safran

4. Safran

Çiğdem çiçeği kurutularak üretilen safranın ne kadar pahalı bir yiyecek olduğunu bilmeyen yoktur. Özellikle İran, Fas ve Hint yemeklerinde kullanılan safranın kilosu ortalama 65 bin TL.

5. Matsutake Mantarları

5. Matsutake Mantarları

Japon mutfağı için oldukça önemli bir yere sahip olan bu mantar türü, en pahalı mantarlardan sayılabilir. Hasadı azaldığı için fiyatları artan matsutake mantarlarının ne kadar pahalı olduğuna gelirsek... 2021 yılında toplam ağırlığı 70 gram olan 3 tane matsutake mantarı 65 bin liraya satılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kopi Luwak Kahvesi

6. Kopi Luwak Kahvesi

Dünyanın en pahalı kahve türü olarak da bilinen bu tür, Endonezya'ya özgü misk kedilerinin dışkılamasından üretiliyor. Kahvenin içinde çikolata ve karamel aroması bulunuyor. Yarım kilosu 600 doları geçen bu kahvenin bir bardağı 100 dolar civarında.

7. İber Jambonu

7. İber Jambonu

İspanya ve Portekiz'de üretilip kurutulan bir jambon türü olan iber jambonu, iber domuzundan üretiliyor. Bu domuzların meşe palamudu ağırlıklı bir diyetle şişmanladıkları yerlerde serbestçe dolaşmasına izin verilir. 5.90 kiloluk bir bacaktan üretilen iber jambonunun fiyatı 4.500 dolara mal olabilir.

8. Densuke Karpuzu

8. Densuke Karpuzu

Bir karpuz ne kadar pahalı olabilir ki? İşte bu kadar! Siyah karpuz olarak da bilinen densuke karpuzu, yalnızca Kuzey Hokkaido adasında yetişiyor. Her yıl sadece 10 bin tane yetiştirilen bu karpuzun fiyatı 250 dolardan başlıyor. Bir keresinde açık artırmada 6 bin dolara satıldığını da eklemiş olalım.

9. Mavi Yüzgeçli Atlantik Orkinosu

9. Mavi Yüzgeçli Atlantik Orkinosu

Lüks restoranların favorisi olan bu balık türü fazla avlandığı için soyu azaldı ve pahalı olan fiyatı daha da arttı. 2023'te 212 kiloluk bir mavi yüzgeçli orkinos müzayedede 273 bin dolara satıldı. Bir suşi restoranında ise tek parça mavi yüzgeçli orkinos 80 dolara mal olabilir.

10. Yakut Roman Üzümleri

10. Yakut Roman Üzümleri

Yakut Roman üzümleri, yalnızca Japonya'da yetişen nadir ve özel bir üzüm çeşididir. Genellikle her biri 20 gram büyüklüğünde olan bu üzüm türü aynı zamanda büyüklüğüyle de bilinir. Salkımı bin dolara kadar çıkabilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
14
9
8
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın