Görüş Bildir
Haberler
Anarşinin Bayraktarı Joker'in Gerçek Hikayesi Tüylerinizi Diken Diken Edecek!

etiket Anarşinin Bayraktarı Joker'in Gerçek Hikayesi Tüylerinizi Diken Diken Edecek!

Erkam Evlice
05.08.2016 - 16:30

Konu en sevilen kötülerden biri olunca, daha fazla detay hiç rahatsız etmiyor. Asıl çıkış noktası bilinmemekle birlikte, bir Cracked.com editörünün altını çizdiği bu teori gerçek anlamda Joker hakkında büyük bir sayfa açıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle, Joker'i bilmeyen yok gibidir.

Tabii onu pek çok farklı şekilde gördük ama, belki de en akılda kalıcı olan 2008 yapımı The Dark Knight filmindeki haliydi.

Oscar ödülüne layık görülen performans, karakteri canlandıran Heath Ledger'ın çekimlerden sonra trajik biçimde hayatını kaybetmesiyle daha da önem kazanmıştı.

Oscar ödülüne layık görülen performans, karakteri canlandıran Heath Ledger'ın çekimlerden sonra trajik biçimde hayatını kaybetmesiyle daha da önem kazanmıştı.

R.I.P.

Başlayalım. Joker her zaman gizemli ve geçmişi sırlarla dolu bir karakter olagelmiştir.

Başlayalım. Joker her zaman gizemli ve geçmişi sırlarla dolu bir karakter olagelmiştir.

The Dark Knight'taki Joker de kendisiyle ilgili sürekli tutarsız hikayeler anlatarak, geçmişinin tam bir muamma olduğunun altını çizer. Ne yaptığı, nereden geldiği tamamen belirsizdir. Kimliği, kaydı, geçmişi yoktur. 

Nedir peki bizim Joker'in olayı?

Sıkı durun: Joker, aslında eski bir askerdi!

Bu teoriyi destekleyen birçok unsur mevcut. Söz gelimi Joker, film boyunca her türlü ağır silahı, bombayı, patlayıcı düzeneği ustalıkla kullanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hareket halindeki bir tırdan, bir başka hareket halindeki aracı bazukayla vuruyor, üzerinde bir çanta dolusu el bombasını rahatlıkla taşıyabiliyor!

s18.photobucket.com

Joker, yine filmin bir sahnesinde 'Ben ucuz zevklerin insanıyım' diyerek patlayıcılara ve askeri mühimmatlara gönderme yapıyordu.

Bunlar GTA nesline basit şeyler gibi gelebilir ama aslında o kadar da 'basit' değiller.

Ağır silah ve patlayıcı uzmanlığı, Googlelayarak öğrenebileceğiniz bir bilgi türü değil. İşin uzmanlarına göre bu silahları, düzenekleri kullanma ihtimaliniz, konuyla ilgili detaylı bir eğitiminiz ya da tecrübeniz yoksa imkansız seviyesinde!

Sadece bu da değil...

Filmin başındaki banka soygunu sahnesini hatırlayın. Her şey ne kadar ustalıkla planlanmıştı öyle değil mi? Ya da Joker'in vurulacağını anlayınca yalnızca içeri dalan otobüsün zamanlamasıyla hayatını kurtarması... Bütün bunlar askeri bir taktik uzmanlığına işaret ediyor gibi.

Ve filmde söylediği bir repliği mercek altına alalım...

'Yarın bir gazeteyi arayıp, bir mafya babası vurulacak ya da bir kamyon dolusu asker havaya uçurulacak desem, kimse paniklemez, çünkü hepsi 'planın parçasıdır''

Şimdi söyleyince asker örneği dikkatinizi çekti öyle değil mi? Filmin atmosferiyle alakası olmayan bir örnek gibi bu. Kesinlikle bir maksadı var gibi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ya Joker, bir patlama sonucu yüzüne şarapnel isabet etmiş bir asker idiyse... (Bu da yara izini açıklıyor tabii)

Ve patlamanın ardından 'travma sonrası stres bozukluğu' geçirerek bizim bildiğimiz Joker'in deliliğine git gide gömüldüyse?

Film boyunca Joker kendini plansız bir anarşist, kaos elçisi olarak sunmuştu ama, yaptığı eylemlerde tuhaf bir uyumluluk bulunuyordu.

Aslında Joker, Belediye başkanlarını, bölge savcılarını, polis komiserlerini, yani onu savaşa gönderip bu hale gelmesine sebep olan, devleti temsil eden herkesten, intikam alıyordu!

Bütün bunlar, tek bir kişinin bir tarafından uydurduğu bir şey değil. 2012 yılında serinin son filmi olan The Dark Knight Rises çıkmadan önce bir el kitabı yayınlanıyor.

Bu kitapta Joker'in olası geçmişleri arasında 'askerlik' de bulunuyor. Yani resmi olarak Joker'in geçmişte bir asker olması imkansız bir durum değil. 

Sizin Joker'in geçmişine dair tahminleriniz var mı? Yorumlarda belirtin!

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1908
601
427
308
116
101
84
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın