Görüş Bildir
Haberler
Anadolu Topraklarının Dünya’ya Armağan Ettiği Tartışmasız En Büyük 7 Tasarım

Anadolu Topraklarının Dünya’ya Armağan Ettiği Tartışmasız En Büyük 7 Tasarım

avantajix
28.01.2015 - 16:04 Son Güncelleme: 29.01.2015 - 11:21

1)      Kurufasulye Pilav: Pirinçler tane tane beyaz ve küçücük, boz renkli fasulyeler büyük ve eliptik; pirinçler suyunu kıvamında çekmiş ve fasulyeler ekmeğini bandırmak için reddedilemez bir davet. Yanına yoğurt ta koyalım diyeceğiz ama yoğurdu Bulgarlar ve Yunanlılar da sahipleniyor.

2)      Para: Lidyalı atalarımız basmış bundan 26-27 yüzyıl kadar önce. Şimdi batılılar kredi kartını icadedip paradan daha üstün olduğunu iddia etseler de boşuna uğraşıyorlar, çünkü kredi kartıyla yazı tura atılamıyor.

3)      Mavi Boncuk: Aman nazar değmesin, bu yazıyı aç karnına yazıyor olmasaydık sıralamada belki de bir numarada olurdu.

4)      Peribacası: İnsan yapmamış onu, bu topraklar kendi kendine yapmış, onun için “icat” denemez ama “tasarım” desek kelime büyük bir tasarımcıyı akla getirdiğinden çeşitli felsefelere kapı açar. Bir basit taş, erozyona karşı altındaki kendi büyüklüğü kadar toprağı yüzyıllar boyunca tutar ve çevresi yağmurla, rüzgarla kazılırsa; geriye bu üstüne taş konmuş Salvador Dalivari bacalar kalıyor. Buyur sevgili Dünya, bu sana hediyemiz: Kapadokya.

5)      Türk Tipi Hela: Fransa’da duyduğu “Sans Numéro” lafını “Numarasız” değil de “Yüznumara” diye yanlış çeviren atalarımız, Alaturka tuvaleti icat ederken işlevselliğin zirvesine oturmuş. Şimdi çok da detaya girmeyelim ama muadili Alafrangadan yüzlerce yıl önce çıkmış olmasına rağmen bizim iki taş ve bir delikten oluşan helamız insan vücudunu dişmacunu tüpü gibi sıkmayı sağlayan uzak ara yararlı bir tasarım olmuş.

6)      Audi’de bulunmaması gereken aksesuarlar: Aman bu konudan hiç bahsetmeyelim.

7)      Avantajix: Bakın alçakgönüllü olduğumuz için bunu en sona yazıyoruz, yoksa en tepeye yazmamız işten bile değildi. Ve “efendim benzerleri yurtdışında da var” diyenler olursa “bir dakika: benzerleri olabilir ama bizimki çook farklı; hem oralarda vergi mevzuatı değişik, formatlar başka, elleri var bizim ele benzemez dilleri var bizim dile benzemez…” diye başlayan uzun bir diskuru hak eder. Bu arada Steve Jobs ne icat etti: Hiçbirşey, sadece varolan şeyleri daha ileri götürdü; Avantajix’in yaptığı bu…

Kaynak: http://blog.avantajix.com/anadolu-top...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0