Görüş Bildir
Haberler
Anadolu Ajansı'nın Kahire Ofisine Polis Baskını: 4 Kişi Gözaltına Alındı

Anadolu Ajansı'nın Kahire Ofisine Polis Baskını: 4 Kişi Gözaltına Alındı

Emre Ordu
15.01.2020 - 17:30 Son Güncelleme: 16.01.2020 - 00:25

Anadolu Ajansı Kahire ofisine baskın düzenleyen Mısır polisi, 1'i Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına alarak, bilinmeyen bir yere götürdü. Gözaltıların nedeni henüz bilinmiyor. 

Dün TSİ 18.00 sularında ofise gelen polis ekipleri, güvenlik kameralarını kapattı ve internet bağlantısını kesti.

Sabah saatlerine kadar ofiste arama yapan güvenlik güçleri, çalışanların pasaport, cep telefonu ve bilgisayarlarına el koyarak, dışarıyla irtibat kurmalarını engelledi. 

Operasyonun nedeni belli değil

AA muhabirinin aktardığına göre, arama yapan ekipler, olayın ardından ofise gelen AA avukatına baskının nedeniyle ilgili bilgi vermeyi reddetti.

Daha sonra polisler, avukatı ofisin dışına çıkararak içerideki aramaya devam etti.

Gözaltına alınanların nereye götürüldüğü belli değil

Gözaltına alınanların nereye götürüldüğü belli değil

Arşiv

Ofisteki AA çalışanı Mısırlı bir kadın gazeteciyi, gece yarısı serbest bırakan polis ekipleri,1'i Türk vatandaşı 4 kişiyi ise ofiste sabah saatlerine kadar alıkoydu.

Söz konusu gazeteciler, günün erken saatlerinde polis tarafından bilinmeyen bir yere götürüldü.

AA Kahire Ofisi Mali ve İdari İşler Sorumlusu Hilmi Balcı’nın yanı sıra Mısır vatandaşı Hüseyin el Kabbani, Hüseyin el Abbas ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) çalışanı Abdelselam Muhammed gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur, Mısır Dışişleri Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunarak, konuyu başından bu yana yakından takip ediyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Mısır’ın Ankara Büyükelçiliği nezdinde gerekli girişimlerde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı: Şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı olayı kınadı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'Anadolu Ajansı’nın Kahire Bürosu’na dün akşam Mısır güvenlik güçlerince baskın düzenlenmesi ve büro çalışanlarından bazılarının gerekçe gösterilmeden gözaltına alınması Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir, şiddetle kınıyoruz. Mısır makamlarından AA'nın gözaltına alınan ve biri vatandaşımız olan çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz. Bu pervasız tutumda basın özgürlüğünde hassas görünen Batılı ülkelerin Mısır'daki ihlallere göz yummasının payı bulunmaktadır. '

AA ve Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği avukatları, gazetecilerin neden gözaltına alındığı ve nereye götürüldüğüne dair Mısır makamlarından bilgi talep etti. Ancak herhangi bir yanıt alamadılar.

Altun: Düşmanca uygulamarı kınıyoruz

Altun: Düşmanca uygulamarı kınıyoruz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da AA'nın Kahire bürosuna baskın ile ilgili yaptığı açıklamasında “Mısır makamlarının Türk medyasına yönelik söz konusu düşmanca uygulamalarını kınıyoruz” dedi.

Mısır'ın Ankara'daki maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Mısır'ın Ankara'daki maslahatgüzarı AA Kahire Ofisi çalışanlarının gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
22
18
11
9
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Hala rabia işareti yapacak mısınız?

ufkthe1

Çokta fifi

Melisa Bade Yılmaz

kendilerini kaçırtmıştır bunlar rte nin köpekleri