Görüş Bildir
Haberler
Amerika Özgürlükler Ülkesi Değil!

Amerika Özgürlükler Ülkesi Değil!

Kahkahaha
20.05.2016 - 02:35

Amerika Özgürlükler Ülkesi Değil!

Amerika'nın özgürlükler ülkesi olduğu iddia ediliyor. Biz ise sizlere bunun böyle olmadığını kanıtlayacak nitelikte olan bir kaç bilgi sunacağız. Artık Amerika özgürlükler ülkesi mi değil mi siz karar verin. Bu ülkede birçok değişik ve akıl almaz kanunlar mevcut. Bir suç bir bölgede suç sayılabilirken bir başka bölgede suç sayılmayabiliyor. Sizlere Amerika hakkında ilginç bilgiler vermek istedik.

Pensilvanya eyaletinde böyle bir kanun var. Burada yangın çıkmadan 1 saat öncesinde yangın musluklarının kontrol edilmesi gerekiyormuş. Anlamakta zorluk çekmiş olabilirsiniz ki biz hala bu kanunun ne maksatla var olduğunu anlamış değiliz. “Bu kanunu düzenlerken ne kullandılar acaba?” diyesi geliyor insanın.

Washington'da 18 yaşından büyükseniz göz yaşartıcı bomba atabiliyorsunuz. Eğer küçükseniz de ailenizden bu konuyla ilgili izin almanız gerekiyor. Bu nasıl bir kanundur?

Diyelim ki Florida’da eviniz var, evinizde yangın çıktığını öğrendiniz fakat siz uzaktasınız. Komşunuza haber vermelisiniz ki değerli eşyalarınızı kurtarmaya çalışsın. Hoppa! Değerli eşyaları kurtarmaya çalışırken bir suç işlediniz. Çünkü burada eviniz yandığında komşuya haber vermek bir suç. O değerli eşyadan vazgeçseniz daha mantıklı belki de.

Quitman Georgia'da tavuk besliyorsanız çok büyük bir risk altında olduğunuzu da biliyorsunuzdur mutlaka. Çünkü orada tavukların karşıdan karşıya geçmesi de bir suç. Orada tavuk beslemeyin daha iyi değil mi?

Michigan’da oturuyorsunuz ve evinize bir hırsızın girdiğini fark ettiniz. Hırsız birkaç eşyayı almış kaçmaya çalışıyor ve mantıken sizin de müdahale etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde eşyalar elden gidecek. Eğer bu müdahale sırasında hırsıza bir zarar verirseniz hırsızın size karşı dava açma hakkı oluyor ve büyük bir olasılıkla da davayı kazanıyor.

Amerika hakkında ilginç bilgilerden birkaçını artık öğrendiğinize göre şimdi bir düşünün, Amerika özgürlükler ülkesi mi gerçekten? Bizce bu kanunlara göre değil. Ya sizce?

Kaynak: http://www.kahkahaha.com/amerika-ozgu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın