Görüş Bildir
Haberler
AMD’nin yeni canavarı “R9 Nano” ekran kartı gelecek ay sunulacak

AMD’nin yeni canavarı “R9 Nano” ekran kartı gelecek ay sunulacak

Burak D.
04.09.2015 - 11:16

AMD, oyun severlere performans açısından üst seviye yeni bir ekran kartı sunuyor

Teknoloji dünyasında lider markalardan bir tanesi olan AMD, bilindiği üzere sunduğu işlemcilerle kendini gösterirken, geçtiğimiz dönemde grafik işlemci ve ekran kartı üreticisi ATI’yi satın alarak bünyesine katmış ve ekran kartı pazarına giriş yapmıştı.

Şu ana kadar bir çok giriş, orta ve üst seviye grafik işlemci ve ekran kartı sunan firma, gelecek ay yeni üst seviye bir modelini sunmaya hazırlanıyor. Özellikle bütçe kısıtlaması olmayan oyun meraklılarını hedefleyen yeni ekran kartı AMD R9 Nano olarak adlandırılmış.

4K Ultra HD çözünürlükte oyun zevkine varmak isteyen oyun severler için geliştirilen AMD R9 Nano ekran kartının fiyatının da 650$ seviyesinde olacağını belirtelim.

AMD R9 Nano’nun teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, 4096 akış işlemcisine sahip olan ekran kartında 256 doku ünitesine yer verilmiş. 28nm üretim süreci ile üretilen AMD R9 Nano ekran kartı 4GB HBM bellek ile gelirken, bellek saat hızı da 500Mhz olmakta. Ayrıca çekirdek saat hızı ise 1000Mhz olarak belirlenmiş.

Bu yeni ekran kartının performans olarak da hava soğutmalı tasarım ile gelen Radeon R9 Fury’e yakın bir seviyede olacağı kaydedilmekte.

Kaynak: http://www.maxicep.com/cep-telefonlar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın