Görüş Bildir
Haberler
Amazon Drone'lar İçin Devletle Savaşacak

Amazon Drone'lar İçin Devletle Savaşacak

Onedio Medya
17.06.2015 - 22:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Amazon, büyük yatırım yaptığı drone teslimat servisini tehlikeye sokan yasal düzenlemeler nedeniyle devlet kurumlarına savaş açtı

Amazon’un insansız hava araçları ile kargo teslimatı gerçekleştirdiği ve üzerine büyük yatırım yaptığı Amazon PrimeAir servisinin önünde büyük bir tehlike duruyor: Drone yasaları.

ABD’de şehirlerin üzerinde drone uçuranlara dair büyük bir tepki oluşmuş durumda. Komşularının pencerelerini gözetleyenler, açık pencerelerden içeri drone sokan yaramaz çocuklar veya kötü niyetli drone sahipleri kadar, hava trafiğini tehlikeye sokan sorumsuz drone sahipleri de bulunuyor. Dolayısıyla pek çok eyalette, drone’ların uçurulmasına dair özel yönetmelikler devreye giriyor. Bu yeni kurallara göre, drone’ların, kullanıcının göz temasından çıkmayacak şekilde uçurulması ve güneş battıktan sonra drone uçurulmaması gibi uygulamalar var.

Amazon, her eyaletin kendine göre kurallar koyması halinde, ülke çapında bir insansız kargo servisi işletmenin mümkün olmayacağını dile getirerek, bu tür kurallara karşı hukuki karşı atağa geçeceğinin sinyallerini veriyor. Buna göre, Amazon hem yargıda hem de lobiler üzerinden yasama organları üzerinde baskı oluşturarak, ABD’deki drone yasalarının, insansız hava kargo şirketlerinin işini etkilemeyecek şekilde düzenlenmesini sağlayacak.

Eğer Amazon’un planları gerçek olursa, normal vatandaşlar belirli kısıtlamalara uyarak drone uçurmak durumunda kalırken, kargo şirketi işletme lisansına sahip Amazon PrimeAir gibi şirketler, kısıtlayıcı yasalara takılmadan drone uçurabilecekler.

TechInside

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0