Görüş Bildir
Haberler
Altınoluk'ta Tatil Yapmak İçin 5 Önemli Neden

Altınoluk'ta Tatil Yapmak İçin 5 Önemli Neden

Mustafa Çağrı Güven
17.04.2015 - 16:29 Son Güncelleme: 19.04.2015 - 22:44

1. Sağlık ve Oksijen

Yaz mevsimi yaklaşıyor ve özellikle de kışın yoğun bir şekilde çalışan kişiler şimdiden tatil planları yapmaya başladılar. Bu tatil planları arasında Kazdağları gibi muhteşem bir doğaya sahip bir bölgeyi de aklınızın bir köşesinde tutmalısınız. İşte 5 önemli nedeni sizler için derleyerek sunuyoruz.

Altınoluk Kazdağları bölgesinin en güzel ve huzurlu kasabalarından bir tanesidir. Temiz havası ve doğal yaşama yatkınlığı sebebiyle de Altınoluk genellikle büyük şehirlerin kötü havalarından bunalan insanların tercihleri arasında olmaktadır.

Kaynak: http://www.idavilla.com.tr/altinolukt...
İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Doğal Yaşam

2. Doğal Yaşam

Kazdağları eteklerinde yer alması sebebiyle Altınoluk doğal yaşama da ev sahipliği yapmaktadır. Alabildiğine zeytin ağaçları ve doğal güzellikleriyle birçok kişi için dünyadaki cennet olarak adlandırılan bir kasabadan bahsediyoruz. Ayrıca, istediğiniz zaman Kazdağları bölgesine yürüyüşlere de katılabilir ve doğa ile iç içe güzel anılara sahip olabilirsiniz.

3. Deniz ve Temiz Sahiller

3. Deniz ve Temiz Sahiller

Ege Denizi... Kimileri için Türkiye'nin en güzel denizi değil midir? Hele ki, soğuk suları ile yaz sıcaklarında insanları ne de güzel serinletir... Mart - Nisan ayı itibariyle insanlar denize girmeye başlar ve Eylül - Ekim aylarında hala denize giren insanları görebilirsiniz...

Altınoluk'ta 7 tane mavi bayraklı plaj da bulunur. Öyle ki, denize girilebilecek sahillerin büyük bir bölümü mavi bayrağa sahiptir. Böylelikle, temiz ve keyifli bir tatili yaşamanız kolaylıkla mümkün olacaktır.

4. Doğal Ürünler, Zeytin ve Zeytin Ağaçları...

4. Doğal Ürünler, Zeytin ve Zeytin Ağaçları...

Altınoluk denildiğinde akla ilk gelecek ürünler zeytin mamulleri olacaktır. Öyle ki, Altınoluk'a giderken yol kenarlarında her yerin zeytin ağacı olduğunu görebilirsiniz.

Yüzlerce yıl rahatlıkla yaşayabilen ender ağaçlardan olan zeytin ağaçları, size huzur ve barışı da hissettirecektir. Kısa bir bilgi vermek gerekirse, araştırmalar sonucunda en yaşlı zeytin ağacının 3000 yaşında olduğu öğrenilmiştir.

5. Arkeolojik ve Mitolojik Miras

5. Arkeolojik ve Mitolojik Miras

Tarihi güzellikleri de doğal güzellikleri kadar önemlidir Altınoluk için... Çoğu kişi bilmese de bu güzel kasabanın adı daha önceleri Papazlık imiş. Ta ki 1927 senesinde yeni ismine kavuşana dek.

500 yıllık bir tarihe sahip olan Altınoluk'ta Rum nüfusu 1820'li yıllarda Midilli Adası'ndan çalıştırılmak üzere getirilen kişilerden kaynaklıdır. Öyle ki, şu anda da Yunan adalarına komşuluğu bulunmaktadır. AltınolukAyvalık ve etrafından kolaylıkla Yunan adalarını görebilirsiniz. Bu yakınlığın kültürel etkileri de olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu nedenle de bölgede tam bir Ege şehri izlenimi mevcuttur.

Ayrıca, Ayvalık Şeytan Sofrası'nı da muhakkak görmeniz gerekmektedir. Mükemmel manzarası ve Yunan adalarına yüzme mesafesi kadar olan yakınlığıyla dikkatinizi kesinlikle çekecektir.

ÇanakkaleEdremit yolunun üst bölgelerinde yapılan kazılarda Antandros Antik Kenti'ne dair kalıntılar çıkmıştır. Bu tarihi kalıntılar, kuruluş aşamasına yani M.Ö. 8. yüzyıla kadar bizleri götüren seramik tabakalardan oluşmaktadır.

Dahası mı? Bu bahsettiklerimiz belki Altınoluk'ta var olanın sadece bir parçası... Umarız bu güzel doğayı yakından tanıma şansına siz de bir gün sahip olabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın