Görüş Bildir
Haberler
TV
Altın Kızlar'dan Lassie'ye: 80'li Yıllarda Türk Televizyonlarında Yayınlanmış İthal Diziler

Altın Kızlar'dan Lassie'ye: 80'li Yıllarda Türk Televizyonlarında Yayınlanmış İthal Diziler

Evlerimize televizyonun girmesiyle beraber dış dünyayla iletişimimizi de bir o kadar gelişti. Özellikle ülkemize ithal edilen yabancı diziler sayesinde dışarıda bambaşka bir dünya olduğunu öğrendik. Bu diziler dışarıdan haberler verirken aynı zamanda sürükleyicilikleriyle hepimizi uzun süre ekran başına kilitledi. İthal dizilerle ilk tanıştığımız dönem olan 80'lerde Türk televizyonlarında yayınlanan yabancı dizileri derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Altın Kızlar

1. Altın Kızlar

1985'ten 1992'ye kadar yayınlanan bir sitcom olan Altın Kızlar ya da orijinal adıyla The Golden Girls, Miami, Florida'da aynı evi paylaşan dört kadının yaşadığı olayları anlatıyordu. Sophia, Blache, Rose ve Dorothy gibi unutulmaz karakterlerin yer aldığı dizi ülkemizde TRT ekranlarında yayınlandı.

2. Battlestar Galactica

2. Battlestar Galactica

ABD yapımı bilim kurgu dizisi Battlestar Galactica, kaliteli görsel efektleriyle yayınlandığı döneme damga vurmuştu. Dizi ülkemizde TRT ekranlarında gösterildi. 90'lı yıllarda ise Show TV'ye geçiş yaptı.

3. Beyaz Gölge

3. Beyaz Gölge

Ken Howard'ın profesyonel bir basketbol oyuncusuyken sakatlıktan sonra basketbolu bırakıp bir lisede koç olmasıyla başına gelenleri anlatan Beyaz Gölge, 70'lerin sonu ve 80'lerin başını çok güzel bir şekilde yansıtıyor. Dizi TRT ekranlarında yayınlandı.

4. Cheers

4. Cheers

Ted Danson'ın başrolünde yer aldığı Cheers, Cheers adlı bir bar satın alan bir adamın yaşadıklarını konu alıyordu. Dizi uzun süre TRT ekranlarında yayınlandı.

5. Columbo

5. Columbo

Ülkemizde Komiser Columbo olarak da bilinen Columbo dizisi TRT'de yayınlanan en sevilen dizileri arasındaydı. Savaş Başar tarafından seslendirilen Columbo karakteri her yeni bölümde türlü olaylar çözüyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dallas

6. Dallas

Bir televizyon efsanesi olan Dallas, 70'lerden 90'lara kadar süregelen bir serüvendi. 1980 yılından itibaren Türkiye'de yayınlanmaya başlayan Dallas, TRT ekranlarında her Pazar akşamları gösterildi. Dallas daha sonra Star TV ve Show TV ekranlarında da yayınlandı.

7. Flamingo Yolu

7. Flamingo Yolu

Florida'da geçen Flamingo Yolu,  kasabadaki kağıt fabrikasını işleterek servet kazanan zengin Weldon ailesinin etrafında dönüyordu. Dizi TRT ekranlarında uzun süre yer aldı.

8. Galactica 1980

8. Galactica 1980

Battlestar Galactica dizisinin devamı olan Galactica 1980, ülkemizde ilk olarak 1982 yılında TRT'de yayınlanmaya başladı.

9. Hava Kurdu

9. Hava Kurdu

Kod adı Airwolf olan yüksek teknolojiyle donatılmış bir helikopteri ve personelini konu alan dizi, 80'li yılların en efsanevi dizileri arasında yer alıyordu. Hava Kurdu TRT ekranlarında yayınlandı.

10. Lassie

10. Lassie

Daha sonra pek çok farklı yeniden çekimi olan Lassie, 1954 versiyonuyla TRT ekranlarında yer almıştı. Lassie adındaki bir köpeğin maceralarını anlatan dizi tam 588 bölüm sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Waltons

11. The Waltons

1929 Dünya Ekonomik Bunalımı ile II. Dünya Savaşı sürecinde yaşayan Walton ailesini konu alan dizi 80'lerde TRT ekranlarında yayınlandı.

12. Zenginler de Ağlar

12. Zenginler de Ağlar

Meksika yapımı Zenginler de Ağlar, entrika unsurlarının bolca yer aldığı bir pembe diziydi. Mariana ve Luis Alberto'nun aşkını konu alan dizi TRT 2 ekranlarında yayınlandı.

Sizin 80'li yıllardan aklınızda kalan diziler neler? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın