Görüş Bildir
Haberler
Altılı Masa Yeniden Toplanıyor: Cumhurbaşkanı Adayı İçin Eşkal Belli Olabilir

Altılı Masa Yeniden Toplanıyor: Cumhurbaşkanı Adayı İçin Eşkal Belli Olabilir

ismail kahraman
01.07.2022 - 14:18 Son Güncelleme: 01.07.2022 - 14:11

Önümüzdeki seçimler için güçlerini birleştiren altı muhalefet partisinin lideri, 3 Temmuz Pazar akşamı bir kez daha bir araya gelecek. CHP kulislerinden sızan bilgiye göre, toplantıda aday ismi belli olmayacak ancak aday için eşkal belli olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk gündem maddesi anayasa çalışması olacak

İlk gündem maddesi anayasa çalışması olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Pazar akşamı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde bir araya gelecek.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Toplantıda, 6 partinin temsilcilerinden oluşan ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için gerekli anayasal ve yasal değişikliklerle ilgili çalışmayı yürüten komisyonun raporunun ele alınması planlanıyor.

Liderlerin, her toplantı sonrası açıkladığı bildiride de, yapılacak yasal ve anayasal değişikliklere ilişkin mesajların yer alacağı ifade ediliyor. Anayasa çalışmasını daha sonra belirlenen takvim çerçevesinde önümüzdeki günlerde komisyon üyelerinin ortak toplantıyla kamuoyuna açıklaması planlanıyor.

‘Adayın eşkali belli olur’

‘Adayın eşkali belli olur’

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan, 'muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı' sorusunun, bu toplantıda da netleşmesi beklenmiyor. Ancak liderlerin, seçime 'ortak adayla' mı, yoksa 'ayrı ayrı adaylarla mı' gideceğine ilişkin tutum belirlenmesi konusunda adım atılabileceği belirtiliyor. Masadaki siyasi partiler, uzlaşma sağlanması halinde 'ortak aday' çıkarılması konusunda hemfikir görünüyor. Ancak bu konuda mutabakata bağlanmış bir karar yok.

BBC Türkçe'ye konuşan CHP'li bir kaynak, 'Bütün kamuoyu araştırmaları, isim kim olursa olsun muhalefetin adayının kazanacağını gösteriyor. O nedenle büyük ihtimal zaten ortak aday çıkacak. Biz bu sonuçlara göre Kemal Bey'in aday olacağını düşünüyoruz. Tabii bu toplantıdan, isim, adayın açıklanma tarihi çıkmaz, ama eşkali belli olur' görüşünü dile getirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
3
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

menüde ne var ?

Caner Bey

Bunlarında kafası güzel valla, sürekli toplanıyorlar sonuç yok ya da bize açıklamıyorlar. İnşallah kazanırlar kurtuluruz.

Can Tepekoy

Mansur olmazsa ampule vercem daha beter olalım mk