Görüş Bildir
Haberler
Almanya'daki Baltalı Saldırıyı IŞİD Üstlendi

Almanya'daki Baltalı Saldırıyı IŞİD Üstlendi

Onedio Medya
19.07.2016 - 13:53

Almanya'da 17 yaşındaki Afgan mültecinin dün bir yolcu treninde yaptığı baltalı ve bıçaklı saldırıyı IŞİD üstlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dört kişinin ağır yaralandığı bu saldırıdan sadece birkaç gün önce yine IŞİD'in üstlendiği bir saldırıda Tunuslu bir postacının 19 ton ağırlığında tırı milli bayram kutlamaları sırasında Fransa'nın Nice kentinde kalabalığın üzerine sürmesi sonucu 84 kişi hayatını yitirmişti.

Alman devlet televizyonuna konuşan İçişleri Bakanı Joachim Hermann, 'Saldırgan 17 yaşında, kısa bir süre Ochsenfurt'ta yaşamış bir Afgan. Yolculara bir anda bıçak ve baltayla saldırarak birkaç kişinin ağır yaralanmasına sebep oldu. Şimdi aralarından bazıları hayatta kalma mücadelesi veriyor olabilir' dedi.

Saldırgan, tren Wuerburg kentinin banliyölerinde durunca kaçtı. Hermann, polisle karşı karşıya gelen saldırganın polise saldırmaya kalkıştığını ve vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Güvenlik yetkililerinin birçok komployu engellediği Almanya, komşuları Fransa ve Belçika'nın aksine yakın zamanda IŞİD militanlarının gerçekleştirdiği büyük çaplı bir saldırıya maruz kalmadı.

Amaq haber ajansında, 'Almanya'daki baltalı saldırının faili İslam Devleti savaşçılarından biriydi. İslam Devleti'ne karşı mücadele eden koalisyon ülkelerine hedef alma çağrılarına cevap vererek bu operasyonu gerçekleşti' denildi.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın