Görüş Bildir
Haberler
Almanya'da İktidar Partisinin İtirazlarına Rağmen Lenin Heykeli Dikildi

Almanya'da İktidar Partisinin İtirazlarına Rağmen Lenin Heykeli Dikildi

Almanya’nın batısındaki Gelsenkirchen kentinde devrimci ve Sovyetler Birliği kurucusu Vladimir Lenin’in 2 metrelik heykeli dikildi. Heykel, radikal sağcıların, şehir idaresinin ve Başbakan Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birliği’nin (CDU) yoğun muhalefetine rağmen Almanya Marksist Leninist Partisi (MLPD) girişimiyle açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Marksist Lenininst Partisi (MLPD) tarafından açılan heykele ilişkin parti sözcüsü Peter Weispfenning, heykelin 1957'ye Çekoslavakya'da yapıldığını söyledi. 

Sputnik'e konuşan parti sözcüsü, şunları söyledi:

'Çekoslavakya’nın ilk ferdi Lenin heykeliydi. Onu Ebay’dan bir Avusturyalı satıcıdan aldık, heykel Kadife Devrim’den sonra oraya götürülmüş. Onu satın alıp dikme kararını aldık, çünkü Batı Almanya’da şu ana kadar Lenin’in tek bir büstü veya heykeli yoktu'

Anket yapıldı, yüzde 68 oranında destek çıktı

Anket yapıldı, yüzde 68 oranında destek çıktı

MLPD Sözcüsü, dökme demirden yapılan heykelin 2 metre 15 santim boyunda olduğunu, kaidenin üzerinde de Lenin hakkında bilgi içeren bir levhanın bulunduğunu söyledi.

Partisinin, heykelinin dikilmesiyle ilgili internet üzerinden bir anket gerçekleştirdiğini dile getiren sözcü, ankete katılanların yüzde 68’inin destek verdiğini söyledi.

Merkel'in partisi karşı çıktı

Merkel'in partisi karşı çıktı

Almanya'daki Lenin heykeline Başbakan Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) karşı çıkıyor.

Daha önce partiden heykelin dikilmemesi yönünde uyarılar yükselmişti.

Heykelin törenle açıldığı anlar 🎥

Vladimir Lenin kimdir?

Vladimir Lenin kimdir?

Vladimir İlyiç Ulyanov, bilinen adıyla Lenin 22 Nisan 1870'te Simbirsk kentinde doğdu.

Rus sosyalist devrimci ve politikacı Lenin, Marksist-Leninist ideolojinin fikirsel önderi olarak öne çıktı.

Ekim Devrimi'nin lideri ve Sovyetler Birliği'nin kurucusu olan Lenin, Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nin öncüsü olan Rusya Komünist Partisi (Bolşevik)'nin ilk lideri.

Lenin aynı zamanda Marksist teorik ve felsefi yazıların yazarı olarak bilimsel sosyalizmin Marx ve Engels sonrası geliştiricilerindendir.

Resmi Sovyet biyografilerinde, devrimci eylemlerinin temelinde ağabeyi Aleksandr'ın idam edilmesinin etkili olduğu belirtilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
48
30
22
9
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bugünkü rusya bile sahiplenmiyor bu kadar aq bu malaklar neyin hesabını yapıyor. Muhafazakarlar olmak üzere rahatsız olan birçok Alman vatandaş da olmuştur e... Devamını Gör

can yücel

Bir şeyin hesabı yapıldığı yok dünya değişiyor kapitalizmin sonu geldi insanlar baskılardan faşist yönetimlerden bıktı artık Lenin heykellerini başka ülkeler... Devamını Gör

Almanya'da aklı başında insanlar 1945'te Nazilerin yenilgisini Almanya'nın kurtuluşu olarak kabul ederler ve haklıdırlar. Aptal olanlar ise Nazi iktidarını ö... Devamını Gör

red-factor

%68 oranla kabul edilmiş. Demokrasi ile yani :) ... Lenin ise iyidir. Troçki olsa daha da iyi. Sevindim güzel haber :)