Görüş Bildir
Haberler
Alman Komedyene 'Erdoğan'a Hakaret'ten Soruşturma

etiket Alman Komedyene 'Erdoğan'a Hakaret'ten Soruşturma

Emre Ordu
06.04.2016 - 21:24 Son Güncelleme: 07.04.2016 - 09:27

Mainz Savcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki şiir ile ilgili, hakaret sayılabilecek ifadeler olduğu iddiasıyla Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında soruşturma başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soruşturma ZDF kanalının merkezinin bulunduğu Mainz kentinde açıldı.

Spiegel Online’a konuşan Mainz Başsavcısı Andrea Keller, Böhmermann hakkında yabancı kurum ve devlet adamlarına hakaret şüphesi üzerine inceleme başlatıldığını söyledi. Yaklaşık 20 kişinin suç duyurusunda bulunması üzerine başladığı bildirilen soruşturmanın, gelmesi muhtemel başka suç duyurularıyla da birleştirileceği öğrenildi.

Deliller istenecek

Soruşturma kapsamında ilk etapta Jan Böhmermann’ın ZDF’de yayınlanan “Neo Magazin Royale“ adlı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki şiirin görüntülerinin isteneceği ve Adalet Bakanlığı’na Türkiye’nin suç duyurusunda bulunup bulunmadığının sorulacağını öğrenildi. 

Alman yasaları yabancı devlet adamlarına hakaret kapsamında 3 yıl hapis cezası öngörüyor.

Erdoğan şikayetçi olacak mı?

Erdoğan şikayetçi olacak mı?

Konuya ilişkin açıklama yapan savcılık sözcüsü, böyle bir durumda dava açılabilmesi için mağdurun, yani Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikayetçi olması gerektiğini söyledi. Sözcü, şu anda yürütülen işlemlerin 'delil temin etme' amacı taşıdığını belirtti. Ancak Der Tagesspiegel gazetesinin Federal Hükümet çevrelerine dayandırdığı haberine göre, Türkiye şikayetçi olmayı düşünmüyor.

ZDF Program Direktörü: Video mizah sınırımızı aştı

Alman komedyen ve sunucu Jan Böhmermann, 'Neo Magazin Royale' adlı programında bir videoya yer vermişti. ZDF kanalı söz konusu parodinin ZDF'in kalite ve mizah anlayışı ile bağdaşmadığı gerekçesiyle programı internetteki arşivinden çıkartmıştı. ZDF Program Direktörü Dr. Norbert Himmler, mizahın da bir sınırı olduğunu ve bu parodi ile bu sınırın aşıldığını belirtmişti. Himmler, Böhmermann ile görüşüp söz konusu bölümün yayından çıkarıldığını duyurmuştu.

Almanya Başbakanı Merkel de, konuya ilişkin açıklamasında videonun 'bilinçli olarak kırıcı bir metin' olduğu eleştirisinde bulunmuştu.

Deutsche Welle Türkçe, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
356
225
152
35
23
17
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ikarussun

Çok değerli cumhurbaşkanımıza karşı olumlu hisler beslemesem de siz ona hakaret edemezsiniz. O şeref sadece bizim. Ya siz kimsiniz?

denemecelersss

hahahayorumlar içinde en süperi buydu

Bi Tengri Değil

Mülteciler sayesinde Avrupa'ya istediğini yaptırıyor adam. Biride çıkmış DÜNYA LİDERİ BÖYLE OLUNUR yazmış. Lan adam Avrupa'daki suçlu mültecileri alıyor. Cih... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hayır o tüm evrenin padişahı o.O

Pasif Kullanıcı

Bunlara oy veren kesimi dinliyorum sokakta dini bütün parti olarak görüyolar ve diğer partileri ateist görüyolar yok efendim memleket 20 sene önce böyle d... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Dinle alakası kalmadı artık olayın, Chp'ye oy ver diyorsun vermiyor, mhp sağcı hani, ona ver bari diyorsun gene oy vermiyor, bari saadete ver diyorsun, hani ... Devamını Gör