Görüş Bildir
Haberler
Allah Sevdiği Kuluna Önce Eşeğini Kaybettirip Sonra Buldururmuş: Final Yapmasına Rağmen Ekrana Dönen Diziler

Allah Sevdiği Kuluna Önce Eşeğini Kaybettirip Sonra Buldururmuş: Final Yapmasına Rağmen Ekrana Dönen Diziler

R.G.
09.07.2021 - 11:15

Kimi diziler erken veda eder, kimi diziler ise ne kadar uzun sürse de hayranları hep sevdikleri karakterlerin geri dönmesini isterler. Yıllar süren hayran baskısına ve ilgisine karşı koyamayarak ekranlara geri dönen dizileri inceledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Beverly Hills, 90210 (IMDb: 6.4)

12. Beverly Hills, 90210 (IMDb: 6.4)

Ülkemizde de 'Evimiz Hollywood'da' ismiyle yayınlanan Beverly Hills 90210, doksanların en popüler gençlik dizisiydi ve dünya çapında bir fenomene dönüşmüştü. Dizi, 2000 yılında bittiğinde herkesi üzmüş ve hayranları yıllar boyunca dizinin geri dönmesini heyecanla beklemişti. Dizi, bitiminden tam 19 yıl sonra, 2019 yılında, 6 bölümlük özel bir sezonla geri dönmüş ve hayranlarını mutlu etmişti.

11. Beavis and Butthead (IMDb: 7.5)

11. Beavis and Butthead (IMDb: 7.5)

1993-1997 yılları arasında MTV'de yayınlanan ve tüm dünyada tanınan çizgi dizinin meşhur ikilisi Beavis and Butthead, doksanlar deyince ilk akla gelen karakterlerdendi. Ülkemizde de sevilen ikilinin maceraları dört yıl sürmüş ve yıllar boyu hayranları dizinin yaratıcılarına geri dönmeleri için baskı yapmıştı. En sonunda Beavis ve Butthead, bitiş tarihinden tam 13 yıl sonra, 2011 yılında tek bir sezonla geri dönmüştü. 2021 yılı içerisinde, on yıllık aradan sonra diziden ikinci bir geri dönüş bekleniyor.

10. The Fresh Prince of Bel-Air (IMDb: 7.9)

10. The Fresh Prince of Bel-Air (IMDb: 7.9)

Will Smith'i dünya çapında tanınan bir yıldız haline getiren Fresh Prince of Bel-Air dizisi doksanların en sevilen komedilerindendi. 1990 ve 1996 yılları arasında yayınlanan ve çok sevilen dizi, kariyerine bir rap şarkıcısı olarak başlayan Will Smith'e oyunculuk yolunu açmıştı. Dizinin bitiminden sonra üst üste büyük yapımlarda yer alan ve artık uluslararası bir yıldız olan Will Smith'in tekrar televizyona dönmesi pek mümkün görünmüyordu. Ancak dizinin hayranlarının da pes etmeye niyeti yoktu. Dizinin bitiminden tam 24 yıl sonra, 2020 yılında, dizi 1 saat 15 dakikalık bir özel bölümle geri döndü ve hayranlarının yıllar süren bekleyişine son verdi.

9. Star Wars: The Clone Wars (IMDb: 8.3)

9. Star Wars: The Clone Wars (IMDb: 8.3)

Star Wars evreninde geçen animasyon dizilerin en sevilenlerinden olan The Clone Wars; 2008-2014 yılları arasında yayınlanmış, Star Wars serisi hayranları tarafından heyecanla takip edilmiş ve hem orijinal hikayeye sadık olması sebebiyle hem de hikayeye eklediği yeni boyutlarla çok sevilmişti. 2014 yılında, 6 sezonun sonunda ekranlara veda eden dizi, 2020 yılında 12 bölümlük son sezonuyla geri döndü.

8. Prison Break (IMDb: 8.3)

8. Prison Break (IMDb: 8.3)

Belki de en büyük hayran kitlesine ülkemizde sahip olan Prison Break dizisi, Michael Scofield ve abisinin heyecan dolu kaçış hikayeleri ve bir an bile düşmeyen temposuyla herkes tarafından çok sevilmişti. 2005-2008 yılları arasında yayınlandığı 4 sezon boyunca hayranlarını heyecanla ekrana kilitleyen dizi, seyirci baskılarına dayanamayarak 2017 yılında 9 yıllık bir aradan sonra geri dönmüş ve hayranlarının hasretini dindirmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Dexter (IMDb: 8.6)

7. Dexter (IMDb: 8.6)

2006 - 2013 yılları arasında yayınlanan ve ülkemizde de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Dexter, 8 sezon boyunca tüm dünyada büyük bir ilgiyle takip edilmişti. Ancak dizinin finali büyük bir kitle tarafından beğenilmemiş, hatta kimileri tarafından da televizyon tarihinin en kötü dizi finali olarak kabul edilmişti. Dizinin hayranları hem yapımın geri dönmesini hem de buruk tat bırakan finalinin 'düzeltilmesini' yıllardır istiyorlardı. Sonunda geçtiğimiz yıl, Dexter'ın 10 bölümlük bir mini dizi olarak geri dönüşüne karar verildi. 2021 yılı içerisinde Michael C. Hall, Dexter rolüyle tekrar karşımızda olacak!

6. The X-Files (IMDb: 8.6)

6. The X-Files (IMDb: 8.6)

Ülkemizde yayınlandığı adıyla 'Gizli Dosyalar', doksanlara damga vuran dizilerin başında geliyordu. David Duchovny ve Gillian Anderson'ın; Mulder ve Scully isimli, gizemli olayları araştıran birbirine zıt iki ajanı canlandırdığı dizi her bölümde yeni bir konu ile karşımıza çıkıyor. Dizi sezon boyu hatta sezonlara yayılan geniş hikayelere ve karakter öykülerine de sahipti. Döneminin çok ilerisinde bir dizi olan X-Files; gizemli konuları, enteresan isimli karakterleri ve ikonik müziğiyle uzun yıllar izleyicileri ekran başına kilitlemişti.

1993-2002 yılları arasında 9 sezon olarak yayınlanan dizi, başkarakterlerinin ayrılmasıyla izleyicilerin ilgisini yavaş yavaş kaybetmiş dokuzuncu sezon sonunda da yayından kaldırılmıştı. 2008 yılında X-Files: I Want to Believe isimli bir sinema filmiyle dönüş sinyali verse de bu dizinin hayranlarına yetmemiş; en sonunda dizinin bitiminden tam 14 yıl sonra, 6 bölümlük bir mini-dizi olarak geri dönmüştü. Gelen olumlu tepkiler üzerine X-Files, 10 bölümlük bir son sezon ile geri dönüş yaparak televizyona veda etti.

5. Sense8 (IMDb: 8.7)

5. Sense8 (IMDb: 8.7)

2015 ve 2017 yılları arasında Netflix'te yayınlanan Sense8 2017 yılının Mayıs ayında ikinci sezonunun sonunda ekranlara veda etmişti. Bilinmeyen bir nedenle birbirleriyle bir bağlantı içerisinde olduklarını keşfeden sekiz kişinin hikayesini konu alan dizi, hikayesini tamamlamaya fırsat bulamadan ve 'en heyecanlı yerinde' yayından kaldırılmıştı. Hayranlarının sosyal medyada yaptıkları protestolar başarıya ulaşmış ve dizi, yayından kaldırıldıktan 1 yıl sonra 2,5 saatlik özel bir sezon finaliyle geri dönmüştü.

4. Arrested Development (IMDb: 8.7)

4. Arrested Development (IMDb: 8.7)

Arrested Development, 2003-2005 yılları arasında 3 sezon olarak yayınlanmıştı. Birbirinden enteresan karakterlere sahip Bluth ailesinin hikayesini alışılagelmişin dışında bir kurguyla anlatan dizi, tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip olmasına rağmen zor takip edilen kurgusu nedeniyle yeterince reyting alamamış ve yayından kaldırılmıştı.

 Dizi, bitiş tarihinden 7 yıl sonra 2012 yılında tek bir sezon için geri dönmüş ve sezon bitiminden 5 yıl sonra da ikinci bir geri dönüş yaparak 2018 yılında final sezonuyla televizyon dünyasına veda etmişti.

3. Twin Peaks (IMDb: 8.8)

3. Twin Peaks (IMDb: 8.8)

David Lynch'in ülkemizde de yayınlanan efsane dizisi İkiz Tepeler, küçük bir kasabaya gelen bir FBI ajanının Sarah Palmer cinayetini çözmeye çalışmasını konu alıyor; müziği, atmosferi ve sürrealist yapısıyla dikkatleri çekiyordu. Dizinin tüm dünyadaki hayranları merakla her bölüm katilin bulunmasını bekliyordu. Dizi, kanaldan gelen baskılar üzerine ikinci sezonunun ortalarında katilin kimliğini açıklamak zorunda kalmış ve sonrasında doğal olarak gerekli reytingleri sağlayamamış, yayından kaldırılmıştı. Dizi, 2017 yılında, tam 26 yıl sonra son bir sezon için ekranlara geri döndü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Seinfeld (Curb Your Enthusiasm) (IMDb: 8.8)

2. Seinfeld (Curb Your Enthusiasm) (IMDb: 8.8)

Seinfeld dizisinin yaratıcılarından Jerry Seinfeld ve özellikle de Larry David, yıllar boyunca asla bir 'geri dönüş dizisi' yapmayacaklarını söylemişler, bu yönde gelen tüm hayran ve kanal baskılarına göğüs germişlerdi. Larry David kendi dizisi olan 'Curb Your Enthusiasm' ile ilgileniyor ve Seinfeld yıldızları konuk oyuncu olarak bu dizide yer alıyorlardı. Larry David, en sonunda Curb Your Enthusiasm içerisinde tek bir mini-Seinfeld bölümü yaparak hem yapmaktan kaçındıkları geri dönüşü yapmamış hem de kadroyu tekrar bir araya getirerek hayranlarını mutlu etmişti.

1. Friends (IMDb: 8.9)

1. Friends (IMDb: 8.9)

Doksanların en sevilen dizilerinden Friends, bitiş tarihi olan 2004 yılından beri geri dönüşü en çok beklenen dizilerin başında geliyordu. Hayranlar, 10 yıl boyunca birlikte büyüdükleri ekrandaki 'arkadaşlarının' hikayelerinin devamını görmek istiyordu. Yıllar süren bekleyiş sona erdi ve Friends, geçtiğimiz aylarda yayınlanan özel bölümüyle geri dönerek dünya çapında milyonlarca hayranını mutlu etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
10
4
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lyssa

Sense8 ve Friends 3

Ela

Sense8'i görünce heyecanlanmıştım :(

Ayça Terzi

Peki bundan bize ne?