Görüş Bildir
Haberler
Alkali Su Yaşam Kaynağı

Alkali Su Yaşam Kaynağı

Orhan Akman
23.11.2014 - 08:52 Son Güncelleme: 23.11.2014 - 11:39

Alkali Su Yaşam Kaynağı

Sağlıklı yaşamak, sağlığımızı korumak hepimizin isteğidir. Fakat stres, yorgunluk, öfke, üzüntü, kirli hava gibi olumsuz şartlar zamanla sağılığımızın bozulmasına ve hastalanmamıza sebep olur. Bunu engellemek için ise vücudumuzu alkali hale getirerek sağlığımızı korumalıyız.

En başta işe içme suyumuzu alkali hale getirerek başlayabiliriz. Bunun için yapılması gereken yöntem ise 1 litre içme suyuna 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karıştırmalı ve bu suyu yaklaşık 24 saatte tüketmeliyiz. Karbonatın suda erimesi biraz zor olacağından karbonatın üzerine bir miktar kaynar su dökmeli kaynar suda eriyen karbonatın üzerine de normal su eklenerek uygun bir şişe veya sürahide muhafaza edilmelidir. Arzuya göre hazırlandıktan sonra soğuk ve normal tüketilebilir.

Eğer ciddi bir rahatsızlığımız yok ise her gün düzenli yapılan bu yöntem ile vücudumuzu alkali hale getirmiş oluruz. Bunun için markette satılan ve mutfaklarda kullandığımız karbonatları değil de, eczanelerde satılan sağlık sektöründe kullanılan karbonatları tercih etmeliyiz.

Bir insan vücudu günde en az 2,5 litre su tüketmelidir. Çoğu insan bunu uygulamaz, başka bir çoğunlukta su içemez ya da bu kadar fazla su içemediğini söyler. Oysa alkali su içme alışkanlığını kazanmış insanlar bir süre sonra su içme alışkanlığını kazanmış ve sağlıklarına kavuşmuştur. Alkali suyu yemek ve öğünlerden önce içmek daha sağlıklı ve daha faydalı olacaktır.

Tansiyon hastalarının dikkatli olması gerekir. Çünkü alkali su tansiyonu yükseltir bu gibi durumlarda tansiyon hastaları düşük dozda alkali su tüketmeli ve içtikten sonrada en az 30 dakika uzanıp dinlenmelidirler. Grip ya da nezle gibi hastalıklarda alkali su hazırlanırken 1 litre suya 2 çay kaşığı karbonat karıştırılarak tüketilmelidir. Bu şekilde hazırlanan alkali içme sularımızı en az 4 hafta tüketmeli ve sonrasında ise 1-1,5 hafta kadar ara verilmelidir.

Alkali su sağlıklı olduğu gibi aynı zamanda zayıflamada, vücuttaki toksin ve yağları idrar ile dışarıya atmada faydalı önemli bir içecektir. Bütün bunların yanında alkali su ile temizlenen ciltlerde cilt lekelerinin, siyah noktaların ciddi oranda azaldığı da bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Hem kolay, hem maliyeti az hemde sağlıklı bu yöntemi denemelisiniz.

Kaynak: http://nasilyapalim.com/alkali-su-yas...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın