Görüş Bildir
Haberler
Aliyev, Bakü 2015 Avrupa Oyunları Meşalesi Yaktı

Aliyev, Bakü 2015 Avrupa Oyunları Meşalesi Yaktı

Batuhan
27.04.2015 - 11:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, başkent Bakü'de 12-28 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nın meşalesini yaktı. 

Avrupa kıtasının yeni spor organizasyonu olan Avrupa Oyunlarına dün akşam Ateşgah 'ta yakılan meşale ile resmen start verildi. Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı Patrick Hickey ve Avrupa Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı First Lady Mehriban Aliyeva'nın da katıldığı törende meşaleyi Cumhurbaşkanı Aliyev yaktı. Ardından ateşlenen meşaleyi tören alanına getiren Aliyev, Olimpiyat Şampiyonu Refika Şabanova'ya verdi. Tören sanatçıların sahne performansı ile sona erdi.

MEŞALENİN AZERBAYCAN YOLCULUĞU

Avrupa Oyunları meşalesi ülkenin 60 farklı bölgesinde 48 gün içerisinde 5 bin kilometreden fazla mesafe kat edecek. Bin sporcu tarafından ülkenin dört yanını dolaşacak meşale 8 Haziran'da tekrar Bakü'ye ulaşacak. Meşalenin ulaştığı 50'ye yakın şehirde geleneksel törenler düzenlenecek. 

Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenecek oyunlarda, 49 Avrupa ülkesinden 6 bini aşkın sporcu 20 branşta madalya sahibi olmak için mücadele edecek. Her dört senede bir tekrarlanacak söz konusu oyunlar, 2016 Rio Yaz Olimpiyatları öncesinde sporculara kendilerini sınamaları için fırsat sunarken bazı branşlarda da eleme turnuvası özelliği taşıyacak.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0