Görüş Bildir
Haberler
Ali Mete Gordi: "İşimin Merkezinde Gerçek Ruh Tıbbı Var."

etiket Ali Mete Gordi: "İşimin Merkezinde Gerçek Ruh Tıbbı Var."

Cenk Yüksel
28.07.2023 - 00:03

Reiki, Bilinçaltı,Farkındalık ve El Mudraları paylaşımları ile derin bir yankı uyandıran çok yönlü ve nazik bir ruh olan 22. Derece Usui Reiki Grandmaster Ali Mete Gordi ile tutkuları, projeleri, Reiki ve enerji şifasının hayatını nasıl değiştirdiği hakkında konuştuk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

- Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

- Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Reiki ile japonya'da kaldığım dönem tanıştım. Kesin olarak bildiğim şey, çocukluğumdan beri hayata ve maneviyata olan arayışımdı. Reiki ile bu arayışıma somut bir cevap buldum ve devamında hayatıma farklı bir yönden bakmaya başladım. Çocukluğumdan itibaren kendime göre çektiğim tüm acıların aslında bana bir ders vermek için olduğunu fark ettim ve kabullendim. Kabullendiğim andan itibaren de hayatımda gözle görülür bir değişim başladı. Mobilya tasarım ve imalat üzerine çalıştığım yıllarda bile her zaman şifa ile ilgili bir kurstaydım ve daha sonrasında da Grand Masterlik seviyemi almamla beraber 26 farklı ders içeriği ile şifa ve Reiki konusunda  dersler vermeye başladım. 

Tabii vakit sınırlamasından ve aktif bir işim olmasından dolayı bu dersler ilk başta online başladı ama  son 10 yılımı mobilya üzerine çalıştıktan sonra ani bir kararla sahibi olduğum işyerimi kapattım. Gerçekten ruhani evim olduğunu düşündüğüm şifacılık konusunda devam etmeye karar verdim. 

Şimdi, ağırlıklı olarak seanslar uyguluyor ve dersler veriyorum. Dünyanın 130 ülkesinde seanslar, atölyeler ve eğitimler paylaşıyorum.

Almaya açık olan herkesle paylaşmak, dünyaya ışık getirmek ve ihtiyacı olanlara güvenli alanlar sunmak tutkum. Müziği, maceraları, suyu ve dansı da seviyorum!

- Reiki tam olarak nedir?

'Evrensel Yaşam Enerjisi' (Universal Life Force Energy) anlamına gelen Reiki binlerce yıl önce Tibetli Lamaların kullandıkları Raku-Kei adlı enerji ile iyileşme yöntemine verilen isimdir. 'Ruhsal Bilgelik Rehberliğinde Yaşam Gücü' olarak da ifade edilen Reiki, şu iki anlam bileşeninden oluşur. 'Rei'; Tanrı bilincine sahip, bilgili, akıllı ve yaradılıştaki sevgi gücüne sahip demektir. 'Ki' ise enerji anlamına gelir. 

İnsan da iki boyuttan oluşur: Enerji ve fizik boyutları. Her şey önce enerji boyutunda gerçekleşir ve daha sonra fizik boyutuna geçer. Reiki de özel bir tür yaşam enerjisidir. Kişinin bilincini ve yaşama bakışını değiştirerek onda temel bir denge oluşturur. Böylelikle yaşamını denge içinde, sağlıklı olarak sürdürmesini sağlar.   

Reiki uygulayıcısı bu enerjiye daha güçlü bir şekilde ulaşır çünkü onun aldığı uyumlamalar bedenin enerji kanallarındaki blokları temizler. Uyumlamalar ayrıca şifacının kendi yaşam enerjilerini artırır ve kişiyi Reikinin kaynağına bağlar.  

Bu kaynak şifacının istediği herhangi bir şekilde adlandırılabilir: Tanrıça enerjisi, Tanrı, ilk Kaynak vs. Reiki herhangi bir din ile ilişkili değildir, bu nedenle kaynağı istediğiniz gibi adlandırabilirsiniz.

-Yaptığınız işin en tatmin edici kısmı nedir?

-Yaptığınız işin en tatmin edici kısmı nedir?

Alıcıların kendi şifa yolculuklarına çıkmalarına izin vermek için güvenli ve kutsal bir alanı yaratabilmek ve bunu onlara göstermek. 

Benim için en tatmin edici tarafı, birlikte geçirdiğimiz zamanın ötesindeki dönüşümlerini gözlemleyebildiğim zamandır. İnsanların içlerindeki öz sevgiyi ve yaşadıkları büyük mucizeye şahit olmak, kendilerini hem ruhsal hem de fiziksel anlamda iyileştirmelerini görmek, yaşadıkları Matrix'in biraz olsun dışına çıkmalarını sağlamak ve hayatın gerçekte bir tekamül ve sınav alanı olduğunu; aslında tüm acıların veya yaşadıkları tüm olayların kendi tercihleri olduğunu gösterip, bu acıların onlara zarar vermek yerine onları nasıl olgunlaştırdığını kabul etmeleri beni mutlu ediyor. 

- Size şifacı diyebilir miyiz ?

Kendime Şifacı demekten hoşlanmıyorum. Ben sadece bir Kanal olarak çalışıyorum, her bireyin kalplerine geri dönmesi ve buraya kim olduklarını hatırlaması için alan sağlıyorum.

- Instagram kanalınızda el mudraları olarak adlandırılan farklı el hareketleri gösteriyorsunuz. Bize el mudralarından biraz daha bahseder misiniz?

Mudra; birçok yoga, meditasyon ve ayurveda uygulamasında kullanılan parmak ve el hareketleri olarak tanımlanır. Mudra, Sanskritçe'de 'sembol' veya 'jest' anlamına gelir. Mudralar, el ve parmakların belirli bir pozisyonda tutulmasıyla yapılan hareketlerdir. Yapılan pozisyonlar her biri farklı bir anlam içermekte ve kişinin zihin, beden ve ruh durumunu etkilemektedir.

Mudralar, son derece güçlü ve etkilidir ve doğru şekilde yapıldığında insan vücudundaki enerjetik akışlarda dengelenmeyi sağlarlar. Mudralar; chi, prana veya yaşam enerjisi olarak bilinen vücudun doğal enerjisiyle bağlantıya geçer. Mudraların yapılması vücudun enerjik sistemini aktive eder, böylece zihniniz ve bedeniniz sağlıklı bir şekilde çalışır.

Mudralar adeta bir anahtar rolü oynamaktadır. Çünkü her parmak bir elementi temsil eder ve insanın sağlıklı olması için elementlerinde dengede olası gerekir. 

Beş parmağın insan vücudunun beş unsurunu temsil ettiğine inanırlar:

Baş parmak - Ateş

İşaret parmağı- Hava

Orta parmak - Akaşa/Uzay/Eter

Yüzük parmağı - Toprak

Serçe parmak - Su

Mudraları kullanarak belirli bir elementi temsil eden parmaklar ile temas ettiklerinde, tüm vücut üzerinde dengeleyici etkilere sahip olur. Mudralar elektromanyetik akımları vücutta başlatarak nadi ve çakralardaki tıkanıklıkları açar, genel sağlığı iyileştirir.

Her mudra belirli bir vücut bölgesine ve enerji kanalına etki eder. Örneğin Varun mudra su elementini temsil eder ve böbrekleri, sindirim sistemini ve cilt sağlığını dengelemeye yardımcı olur. Vayu mudrası hava elementini temsil eder ve kalp, akciğer ve tiroid bezinin sağlığını geliştirirken sinir sistemini sakinleştirici etki sağlar.

Bu uygulama; bazı toplumlarda geleneksel tıbbın bir parçası olarak kullanılırken, batı tıbbında herhangi bir bilimsel kanıtı yoktur. Ancak yoga ve meditasyon gibi diğer geleneksel uygulamalar da benzer teknikler kullanarak stresi azaltmak, vücutta denge sağlamak ve sağlığı iyileştirmek için kullanılır.

- Peki yaptığın çalışmalar ve seanslar sadece enerji veya bilinçaltı ile mi ilgili? Bunu biraz daha açabilir misin ?

- Peki yaptığın çalışmalar ve seanslar sadece enerji veya bilinçaltı ile mi ilgili? Bunu biraz daha açabilir misin ?

İşimin merkezinde gerçek ruh tıbbı var. Arzum sizi gerçek özünüze yeniden bağlamak, her şeyi ve herkesi tam olarak kabul etmenize rehberlik etmek, sizi şimdiki ana getirmek ve kendinize derin farkındalık getirmek. Bu diğer insanları iyileştirmekle ilgili değil, başkaları için bir ilham kaynağı olmakla ilgili ve bir neşe titreşimi içinde kalarak hizmet etmek. 

Bu, yükselmiş üstat olma yolunda bir yolculuktur. Herkes için hakikat, özgünlük ve koşulsuz sevgi içinde yaşamak. Öğrenciler ve danışanlarda tanık olduğum dönüşümler, hayal edebileceğimin ötesinde ve birlikte yükselirken içimi neşe ve şaşkınlıkla doldurmaya devam ediyor.

Öğretilerim; kendi içinizdeki o bilgeliği bulmanız ve size derin, çok basit ama güçlü bir şekilde bağlantı kurmanız için gereken araçları almanız için sizi güçlendirmekle ilgilidir. 

Ayrıca bireysel süreçlerinize yardımcı olan birçok ışık koruyucusu, atalar ve meleksi varlıklarla da alanı paylaşıyoruz. Üst dünyaya, yeraltı dünyasına ve orta dünyamıza bağlanıyoruz. Doğa ile uyum sağlamak, hiçbir şeyin ayrı olmadığını fark etmek, iç dünyanızın size yol göstermesine izin vermek ve sizi buraya yönlendiren atalarınızın izinden gitmek. Unsurlara, hayvan ruhlarına, rüya alanına ve derin dinlemeye bağlanırız, böylece uyanan kalbin yolunu hatırlayabilir ve sonra takip edebiliriz.

Bu Reiki'den veya bilinçaltından daha fazlasıdır; bu enerji tıbbı, dönüşüm ve evrimdir. Her günün veya her aldığın nefesin farkındalığıdır.

-Reiki almak isteyen birine tavsiyen ne olur ?  

Hazır olduğunuzda Reiki'nin ve Aydınlanmanın sizi bulduğuna inanıyorum. Hayatınıza girip girmediğine ve nasıl geldiğine dikkat edin. Eğer içinizde bir şeyleri harekete geçirirse ona güvenin ve takip edin. Ve en önemlisi, etiketler yerine gerçekten olumlu enerji aldığınız ve sizi destekleyecek bir Reiki Eğitmeni bulun. Enerji iyi ve uyum içinde olduğunda akış başlar.

-Sizi daha çok görebilmemiz için neler mümkün ?

Çok teşekkür ederim. İnstagram hesabım mgkimaster. Düzenli paylaşımlar yapmaya çalışıyorum. Ayrıca şu an kitabım üzerine çalışıyorum. Kitabımda hem kendimi nasıl şifalandırdığımdan hem de reiki ve spirituelizm konularında derinlemesine bir inceleme sunacağım. Okuyucular, sağlık ve iyileşme konularında farklı bakış açılarına tanık olacaklar. Spirituelizm konusunda ise, insan ruhu ve evren arasındaki bağlantıya dair keşifler yapacaklar. Kitapta, spiritüel yöne önem verirken aynı zamanda şifa için kullanılan farklı yöntemler ve teknikler hakkında bilgi veriyorum. Okuyucular sayfalar arasında gezinerek kendilerine uygun olan yöntemleri keşfedecekler. Bu kitap sadece bilgi vermekle kalmayacak, aynı zamanda okuyucunun iç dünyasında bir dönüşüm yaratacak bir yolculuğa çıkaracak.

Bunun yanında bugüne kadar yurtdışında bazı organizasyonlarda ve şirketlerde danışman ve konuşmacı olarak yer aldım. Türkiye'de de birçok Event ve Üniversiteye konuşmacı olarak davet edildim ama o dönem yurt dışında olmam sebebiyle katılamadım, ama artık Türkiye'ye temelli yerleştim diyebiliriz. Bundan sonra farklı platformlarda daha sık görüşeceğimizden eminim. 

mgkimaster | reiki web sitemizde de iletişim bilgilerim mevcut.

instagram:mgkimaster

-Başka eklemek istedikleriniz veya söylemek istedikleriniz var mı Reiki ile alakalı olarak?

Röportaj için teşekkür ediyorum…

-Ben de teşekkür ederim.

Instagram

Twitter

Linkedln

Facebook

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın