Görüş Bildir
Haberler
Alexander Payne'nin Ne Kadar Özgün Bir Yönetmen Olduğunu Kanıtlayan 7 Film

Alexander Payne'nin Ne Kadar Özgün Bir Yönetmen Olduğunu Kanıtlayan 7 Film

Can ASLAN
18.05.2015 - 00:22 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 12:01

Özgün Filmleriyle izleyiciyi kendi dünyasına çeken başarılı Nebraska'lı yönetmendir. İzlediği tarz ile kendisine hayran bıraktıracak yegane yönetmen.

Kaynak: http://www.imdb.com/name/nm0668247/
İçeriğin Devamı Aşağıda

7 - Citizen Ruth

7 - Citizen Ruth

IMDB Puanı: 7.0

1996 yapımı bir film. başrollerde swoosie kurtz, kelly preston ve burt reynolds oynuyor. film amerika'nın nebraska eyaletinde geçiyor. sokakların kızı madde bağımlısı ruth, hamile kalıyor ve yargıç tarafından 'ya kürtaj yaptırırsın, ya da seneler boyu hapiste sürünürsün' ikilemine sokuluyor. hadise bir anda yöresel olmaktan çıkıp ulus çapında kürtaj-yanlıları ve kürtaj-karşıtlarının savaşına dönüşüyor.

6 - Election

6 - Election

IMDB Puanı: 7.3

Tracy Flick (Reese Witherspoon), başarılı ve hırslı bir öğrencidir. Son hedefi ise Carver Koleji öğrenci başkanı olmaktır. Okulun sevilen öğretmeni Jim McAlllister (Broderick) Tracy'nin başarıyı bir saplantı haline getirdiği düşüncesiyle onun karşısına bir rakip çıkarır. 

Öğrencilerden birini başkanlığa adaylığını koyması ve çalışması için ikna eder. Ancak Tracy'yi durdurmaya çalışmasının diş macunu tüpe geri doldurmaya çalışmaktan pek bir farkı yoktur.

5 - About Schmidt

5 - About Schmidt

IMDB Puanı: 7.2

Hayatı, ailesi ve işiyle meşgulken herhangi bir sorun yaşamayan Schmidt, emekliliğinin ardından karısını kaybetmesiyle tepetaklak olur. Üstelik kızı da, uygun olmayan bir adamla evlenme planları yapmaktadır. Geniş bir arazide bir uçandairenin açtığı kocaman bir boşluğa benzeyen yaşamına bir anlam katmak isteyen orta yaşlı adamımız; hem kendi yaşamını gözden geçirmek, hem de kızının yapmak üzere olduğu hatayı engellemek üzere bir yolculuğa çıkar.

4 - Paris, je t'aime

4 - Paris, je t'aime

IMDB Puanı: 7.3

Paris’te aşk her yerdedir. Barlarda, kafelerde, Eyfel Kulesi’nin altında, metroda hep aşk vardır. Paris, seni seviyorum için çok sayıda uluslararası yönetmenden Paris’te geçen romantik bir hikaye anlatmaları istendi. Projeye katılan tüm yönetmenler, Paris’in zengin sinematografik tarihine rağmen, geriye bakmaktansa, Paris’i bugünkü haliyle, beyaz perdeye hiç taşınmamış yönleriyle aktarmayı yeğlediler. Bu nedenle “Paris, seni seviyorum” farklı sosyal sınıflar, kuşaklar, kültürler ve atmosferlerin karışımı. Her yönetmenin, kentin çeşitli yerlerinde geçen farklı yaşam kesitleri sunduğu sevinç, ayrılık, beklenmedik garip rastlantılar ve her şeyden çok aşka dair hikayelerden oluşan, çiçek dürbünü (kalediaskop) gibi bir film. Natalie Portman, Fanny Ardant, Elijah Wood, Nick Nolte, Juliette Binoche ve Steve Buschemi gibi, ünlü uluslararası oyuncularla ‘Paris, seni seviyorum’da Paris’i yeniden keşfedecek; dünyanın bu en romantik şehrine yeniden sevdalanacaksınız.

3 - Sideways

3 - Sideways

IMDB Puanı: 7.6

California'nın sahillerinden yola şarap tatmak için çıkan 30'lu yaşlarınsaki ikili Miles ve Jack beklenmedik bir şekilde olgunlaşmaya başlıyorlar.V e bu birbirlerine hiç benzemeyen ikili çok geçmeden kendilerini şarap,kadın ve kahkaha içinde buluyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 - Descandants

2 - Descandants

IMDB Puanı: 7.4

Toprak sahibi zengin bir baba olan Matt King (George Clooney), eşinin trajik bir bot kazası geçirmesinden sonra,  geride kalan iki kızı ile ilişkisinin hiç de hayal ettiği gibi olmadığını farkeder. Matt, kızları ile olan ilişkisini düzeltmeye kararlıdır fakat gittikçe kötüye giden akıl sağlığı onun için hayatı oldukça zorlaştıracaktır.

1 - Nebraska

1 - Nebraska

IMDB Puanı: 7.8

Huysuz, oldukça yaşlı ve alkolik bir baba büyük piyangoyu kazandığına dair bir mektup alır. Büyük ödülü almak üzere uzun bir yolculuğa çıkacaktır. Siyah-beyaz çekimlerle dört eyaleti geçerek yolda pek iyi anlaşamasalarda oğlu eşlik edecektir. Nebraska aile hayatının hikayelerini, Amerika’nın kalbinden anlatıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın