Görüş Bildir
Haberler
Albay Gökçen Fırat Kimdir? TSK'nın İlk Kadın Amirali Albay Gökçen Fırat Oldu

Albay Gökçen Fırat Kimdir? TSK'nın İlk Kadın Amirali Albay Gökçen Fırat Oldu

Bugün düzenlenen Yüksek Asker Şura kararları açıklandı. Açıklanan kararlarda yeni görevlerine getirilen isimler duyuruldu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Kurmay Albay Gökçen Fırat ise amiralliğe terfi etti. Gökçen'in ataması üzerine TSK'da ilk kez bir kadın amiral atanmış oldu. Peki Gökçen Fırat kimdir, kaç yaşında, nereli?

İçeriğin Devamı Aşağıda

TSK'nın İlk Kadın Amiralı Gökçen Fırat Kimdir?

TSK'nın İlk Kadın Amiralı Gökçen Fırat Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenen YAŞ toplantısı sona erdi. Toplantının sona ermesiyle yapılan yeni atamalar da açıklandı. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Kurmay Albay Gökçen Fırat amiralliğe terfi etti. Böylece TSK'da ilk kez kadın amiral ataması yapılmış oldu.

"Kadın subay olmak farklı."

"Kadın subay olmak farklı."

Albay Fırat'ın amiralliğe atanmasının ardından 2004 yılında verdiği bir röportajdan bir kesit sosyal medyada gündem oldu. Fırat, Deniz Harp Akademisi'ne giren ilk kadın subay olmayı hedeflediğini dile getirmişti.

Aynı zamanda Türkiye’nin ilk kadın gemi komutanı olan Fırat, 'Kadın doktor çok ama kadın subay olmak farklı.' ifadelerini kullanmıştı. 

Subay olmanın Türkiye'de çok saygın bir yeri var, çok güzel bir meslek. Kadınlar için de çok yeni bir şey. Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye'de çok saygın bir kurum. Onun bir parçası olmak istedim. Küçüklüğümde 30 Ağustos törenlerini hiç kaçırmazdım, bana hep çok çekici gelirdi. GATA'daki bayan öğrencileri okurdum gazetelerden. Doktorluğu bile geri plana atacak kadar seviyordum bu işi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
29
7
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın