Görüş Bildir
Haberler
Alan Adı Seçerken Es Geçilmemesi Gereken 5 Unsur

Alan Adı Seçerken Es Geçilmemesi Gereken 5 Unsur

18.08.2014 - 23:45 Son Güncelleme: 19.08.2014 - 00:03

Alan Adı Seçerken Es Geçilmemesi Gereken 5 Unsur

İnternet üzerine yapılan aramalarda sizin yada firmanızın kolayca bulunması ve akılda kalıcı olması için satın alacağınız alan adı çok önemlidir.Alan adınız yapacağınız işin ciddiyetini gösterir.Satın alacağınız alan adı sizi veya firmanızı  yansıtmalıdır. Alan adı satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda sizleri bilgilendireceğiz.

Alan Adı Seçerken Es Geçilmemesi Gereken 5 Unsur

1.Anahtar kelimeler

Alan adınız için, akılda kalıcı,anlamlı olabildiğince kısa ,kolay okunabilir olan 6-7 tane anahtar kelime seçmelisiniz.Seçtiğiniz bu kelimeleri bir yerlere not etmelisiniz.

2.Alan adının yazımı

Etkili bir alana adı isteyenler için  kolay anlaşılabilir kelimeler seçmeniz gerekir.Böylece sitenize ulaşmak isteyen web kullanıcıları, yaptıkları aramalarda sizleri rahatlıkla bulabilirler.

3.Alan adı tescili ve tescil süresi

Alan adı alırken  dikkat etmemiz gereken en önemli unsurlardan birisi de alan adının süresidir.Çünkü uzun süreli tescil edilmiş alan adları arama motorları için büyük önem taşır.Alan adınızı güvendiğiniz firmalardan almaya dikkat emeniz gerekir.

4.Telif hakkı ihlalinden kaçınmalısınız

Alan adı alırken en çok yapılan hatalardan biridir.Telif hakkı ihlali yapmanız kuracağınız firmayı kuramadan kapanmasına ayrıca hukuken başınızın ağrımasına neden olur.

5.Alan Adının Uzunluğu

Alan adınızı seçerken kısa, akılda kolayca tutulabilecek ve aynı zamanda yaptığınız işi yansıtacak kelimeler seçmelisiniz.Alan adlarınızda kısaltmalara yer vermemeye çalışın.Alan adınızın kısa olması arama motorlarında kolayca bulunmanızı sağlar.

Sizde Alan Adı Seçerken Es Geçilmemesi Gereken unsurları bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: http://www.sosyalradar.com/alan-adi-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
0
0
0
0