Görüş Bildir
Haberler
Alacağını İstemişti: Darp Eden Patrona 30 Ay, Dayak Yiyen Çocuk İşçiye 25 Ay Hapis

Alacağını İstemişti: Darp Eden Patrona 30 Ay, Dayak Yiyen Çocuk İşçiye 25 Ay Hapis

16 yaşındaki Ş.C.K., alacağını istediği patronlarından saatlerce dayak yedi. Patronlara 36 ve 30 ay hapis cezası verildi. Ş.C.K. ise patronuna ait aracı izinsiz aldığı gerekçesiyle 25 ay hapis cezasına çarptırıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Afyon'da çalıştığı balıkçıda yevmiyesini alamayan 16 yaşındaki Ş.C.K., patronundan parasını istedi.

Bu istek ona, saatlerce süren dayağa ve 25 ay hapis cezasına mal oldu.

Gündüz iş, akşam depoda alkol

Olayla ilgili açılan davanın iddianamesine göre Ş.C.K., parasını alamadığı için işten ayrıldığı balıkçı dükkanından aranarak, bir günlüğüne yardım etmesi istendi. Bunun karşılığında da hem geçmişteki alacağının hem de o günkü yevmiyesinin verileceği söylendi. 16 yaşındaki Ş.C.K., A.A. ve A.S.'nin yanına giderek gün boyu çalıştı ve akşam hep birlikte çalıştıkları iş yerinin deposuna geçtiler.

4 yaşındaki A.A., 29 yaşındaki A.S. ve Ş.C.K. ile birlikte Y.A. adlı çocuğun da depoya gelmesiyle birlikte 4 kişi alkol almaya başladı. İlerleyen saatlerde mağdur çocuk Ş.C.K.'nın ifadesine göre A.A., arabasının anahtarını vererek Ş.C.K. ve Y.A.'yı markete yolladı. İki çocuk arabayla birlikte marketten alışveriş yaparak geri döndü.

Parasını istedi, dayak yedi

Parasını istedi, dayak yedi

Y.A. ile birlikte depoya dönen Ş.C.K., patronları A.A. ve A.S.'den toplamda 300 lira olan alacağını istedi.

Yine Ş.C.K.'nın ifadesine göre bu istekten sonra patronlarıyla tartışmaya başladılar ve A.A. ile A.S., Ş.C.K.'yı demir sopa, tekme ve yumrukla saatlerce dövdü. Kafasından, yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır biçimde yaralanan Ş.C.K., sabaha karşı kaçarak kurtuldu.

Darp iddiasını kabul ettiler, çocuğu hırsızlıkla suçladılar

Şüpheliler A.A. ve A.S. ise, Ş.C.K.'yı darp ettiklerini kabul etti ancak olayın, alacak meselesinden çıkmadığını ileri sürdü.

A.A. ve A.S. verdikleri ifadede, bir süre alkol aldıktan sonra uyuduklarını, Ş.C.K.'nın aracın anahtarını alıp dışarı çıktığı için birkaç tokat atarak dövdüklerini iddia etti.

Cinsel istismar iddiası

Cinsel istismar iddiası
İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre,Ş.C.K. ifadesinde ayrıca, patronları A.A. ve A.S.'nin kendisine alacağını cinsel ilişki karşılığında vermeyi teklif ettiklerini de iddia etti.

Ancak bu iddia, sanıklar A.A. ve A.S.'ye suçlama olarak yöneltilmedi.

'Kendini yerden yere vurdu'

Olayın tanığı olan diğer çocuk Y.A. ise, Ş.C.K.'nın A.A. ve A.S.'ye balık kasası fırlattığını söyledi.

Y.A. ayrıca, şüpheliler A.A. ve A.S.'nin Ş.C.K.'ya vileda sopasıyla vurduğunu ve birkaç kez tokat attığını söyledi. Y.A.'ya göre, Ş.C.K. kendisini yerden yere vurarak yaraladı.

Tanık ifadesini değiştirdi

Tanık ifadesini değiştirdi

Y.A. ayrıca, olayla ilgili ilk ifadesinde Ş.C.K.'yla karşılıklı küfürleşerek pantolonlarını indirdiklerini söyledi. Y.A., ikinci ifadesinde ise kendisinin pantolonunu indirmediğini, yalnızca Ş.C.K.'nın indirdiğini söyledi.  

Patronlara hürriyeti tahdit, çocuğa hırsızlık ve yaralama suçlaması

Olayla ilgili iki iddianame düzenlendi. Şüpheliler A.A. ve A.S., Ş.C.K.'yı cebir, tehdit veya hile kullanarak hürriyetinden yoksun kıldığı gerekçesiyle yargılanmaya başladı.

Ş.C.K. ise, haksız yere elde bulundurulan anahtarla kilit açmak suretiyle gece vakti hırsızlık ve basit silahla yaralama suçlarını işlediği için yargılandı.

Daha sonra birleştirilen iki davada karar 16 Eylül'de çıktı.

Patronlara 30 ve 36 ay, çocuğa 25 ay hapis

Patronlara 30 ve 36 ay, çocuğa 25 ay hapis

Şüphelilerden A.S., yargılamanın sonunda, Ş.C.K.'ya sopayla vurduğu için silahla yaralama suçunu işlediği gerekçesiyle 30 ay, A.A. ise yine aynı şekilde suç işlediği için 36 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ş.C.K.'ya önce 7 yıl 6 ay, indirimle 25 ay hapis

Ş.C.K. ise, patronlarından A.A.'ya kasa fırlattığı için, silahla yaralama suçundan 55 gün adli para cezasına çarptırıldı.

Ş.C.K. ayrıca, patronu A.A.'nın arabasını aldığı gerekçesiyle önce 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bu ceza, yapılan indirimlerle 25 aya düşürüldü. 

Ş.C.K. ayrıca, patronları A.A. ve A.S.'nin avukatlarının vekalet ücretlerini de ödeyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Yargı, patronun arabasının, çocuktan daha kıymetli olduğuna hükmetti"

"Yargı, patronun arabasının, çocuktan daha kıymetli olduğuna hükmetti"

Çocuk Hakları Merkezi adına davayı takip eden avukat Kasım Akbaş, Ş.C.K.'ya verilen cezayla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

'Yargı, patronun alınıp geri getirilen arabasının, işçi çocuğun vücut bütünlüğünden daha kıymetli olduğuna hükmetti. Mağdur çocuğun istismara uğradığı iddiası araştırılmadı bile. Soruşturma aşamasında da çocuğun olay yerinden kaçtığını kanıtlayacak ilk görgü tanığı güvenlik görevlisinin ifadesi ise alınmadı bile.'

Av. Şahin: Cinsel istismar iddiası araştırılmadıŞ.C.K.'nın avukatı Elif Tuğba Şahin, soruşturma ve yargılama aşamasında cinsel istismar iddialarının üzerinde durulmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

'Soruşturmanın başından yargılamanın tüm safhasına kadar cinsel istismar iddiasında bulunulmasına rağmen bu husus üzerinde hiç durulmamış, araştırılmamış, müvekkilin ifadesi Çocuk İzleme Merkezi'nde alınması gerekirken alınmamış, olayın tek tanığının istismara yönelik beyanlarının olmasına rağmen bu husus göz arzı edilmiştir. Mahkeme tarafından olay hatalı ve eksik inceleme ile değerlendirilerek, üstüne herhangi bir suç işlemeyen müvekkile ceza verilmiştir. Oysaki suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gibi suçun işlendiğini gösteren maddi deliller dosya kapsamında mevcut değildir. Yine sanıkların kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından ceza almaları gerekirken mahkeme bu yönüyle de hukuka aykırı karar vermiştir. Dolayısıyla mevcut dosya çocuk haklarının ağır bir şekilde ihlal edildiği bir dosyaya dönüşmüştür.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
67
27
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vedat Kaplan

bir kez daha adaletinizi sikwyim

Pasif Kullanıcı

Birini “sana yumruk atarim” diye tehdit etmenin cezası 6 ay. Gidip yumruk atarsan (kemik kırmadan) cezası 3 ay :)

Ateist derviş

İşkencenin cezası 30 ay.. Kimse artık Türklüğüyle övünmesin zira Afganistan'dan hallice bir ülke haline geldik.