Görüş Bildir
Haberler
Akşener'in Basın Danışmanı Murat İde Saldırıya Uğradı

etiket Akşener'in Basın Danışmanı Murat İde Saldırıya Uğradı

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde, evinin önünde kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Olay sonrası açıklama yapan İde, yazıları nedeniyle tehditler aldığını ve bir saldırı olabileceğine dair bilgilerinin olduğunu söyledi. Saldırıya siyaset ve basın camiasından sert tepkiler gelirken Emniyet Genel Müdürlüğü olayla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Adliyeye çıkartılan 6 kişinin daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yeniçağ gazetesinde yazan ve aynı zamanda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de basın danışmanı olan gazeteci Murat İde, saldırıya uğradı.

Emniyette ifade verdi

Emniyette ifade verdi

Fotoğraf: ANKA

Yeniçağ,İde'nin KRT'de yayımlanan programının ardından yol boyunca 3 araç tarafından takip edildiğini ve evinin önünde 7-8 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradığını aktardı. Murat İde'nin yumruklu ve sopalı saldırı sırasında ruhsatlı silahını çektiği ve havaya ateş ederek kurtulduğu belirtilirken, saldırganların kaçtığı öğrenildi. Saldırı sonrası Emniyete giderek ifade veren İde'nin sağlık durumun iyi olduğu bilgisi verildi.

"Yazılarımla ilgili tehditler alıyordum"

Murat İde saldırı sonrası açıklama yaptı. Yazıları nedeniyle tehditler aldığını belirten İde, şunları kaydetti:

'Benim ruhsatlı silahım düşünce görüp kaçtılar. Bir süredir bu konuda bir bilgimiz vardı. Daha dikkatli ve temkinli davranıyorduk ama bir boşlukta oldu. Yazılarla ilgili bir takım tehditler geliyordu. Hoş olmayan, fikri bir mücadelenin sokağa düşmüş olması. Hele geçmişte kıymet verdiğimiz insanların talimatıyla olması hakikatten yakışmıyor.' 

İde, saldırganların sayısına ilişkin soruya '7-8 kişiydiler' yanıtını verdi.

Gözaltına alınan 6 kişi serbest

Gözaltına alınan 6 kişi serbest

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün olaydan bir gün sonra yaptığı açıklamasında; 

“Yapılan çalışma sonucu söz konusu saldırıyı gerçekleştiren altı şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan altı şüpheli bugün adli mercilere mevcutlu olarak sevk edilecektir. Gözaltına alınan şahıslar ile ilgili adli süreç devam etmektedir.” denildi.

Adliyeye çıkartılan 6 kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

Akşener saldırıyı kınadı: "Hiçbir tehdide boyun eğmeyecek ve asla susmayacağız"

Gazeteci İde'ye yapılan saldırıya sosyal medyadan peş peşe tepkiler geliyor...

Yeniçağ yazarları hedefte

Yeniçağ yazarları hedefte

Yavuz Selim Demirağ 

Murat İde'nin uğradığı saldırı ile Yeniçağ gazetesi yazarlarına yönelik saldırılara bir yenisi daha eklenmiş oldu. Geçtiğimiz aylarda gazetenin iki yazarı daha benzer şekilde saldırıya uğramıştı. Yavuz Selim Demirağ Demirağ, mayıs ayında Ankara'daki evinin önünde eli sopalı bir grup tarafından darp edilmiş, başına ve boynuna aldığı darbelerle yaralanmıştı.

Gazetenin Ankara Temsilcisi Ahmet Takan da kasım ayında yine evinin önünde sopalı saldırıya uğramıştı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
12
9
8
7
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zorla Açtı

Hangi taraftan olursaniz olun siddet alkislanir mı arkadas? Yazık!!!

Ame Chan

Bir insana fikirleri için fiziksel şiddet uygulayamazsınız! Psikolojiğini de uygulamamalısınız! Kim yaptırdıysa (ki bence kimim yaptırdığını biliyor herkes) ... Devamını Gör