Görüş Bildir
Haberler
Aksaray'da AVM'de Yangın: 1 Ölü, 8 Yaralı

Aksaray'da AVM'de Yangın: 1 Ölü, 8 Yaralı

ATKN
27.06.2015 - 23:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aksaray'da 5 katlı bir alışveriş merkezinin en üst katında kaynak yapılırken yangın çıktı.

Alevler, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle kontrol altına alınırken, 9 kişi hastanelik oldu. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 50 yaşındaki aşçı Sultan Yağlı, kaldırıldığı hastanede yapılan müdaheleye rağmen kurtarılamadı.

Yangın, saat 19.40 sıralarında Hamidiye Mahallesi'ndeki alışveriş merkezinin 5'nci katında kaynak yapıldığı sırada başladı. Kıvılcımların eşyaları tutuşturmasıyla başlayan alevlere alışveriş merkezleri çalışanları, yangın tüpleriyle müdahale etmeye çalıştı. Alevlerin kısa sürede büyüyüp yayılması üzerine itfaiye ekiplerine haber verildi. Alevlerin ve dumanların alt katlara yayılmaya başlaması sonucu 5'inci katta bulunan yemekhanede personel için iftar hazırlayan aşçı Sultan Yağlı (50), mahsur kaldı. 2'nci katta bulunan 19 yaşındaki Asude Kaymaz da paniğe kapılıp, pencereden atladı. Diğer personel ve müşteriler de hızla binayı tahliye etti.

Müşteri olan görgü tanığı bir kadın yaşananları şöyle anlattı: 'Yangın depo gibi bir bölümden çıktı. Çalışanlara haber verdik. Yangın tüpleriyle müdahele etmeye çalıştılar, ancak bu konularda yeterli değillerdi. Alarm sistemi ve kriz anında kontrol merkezi olmadığı için yangını kontrol altına alamadıklarını gördüm. Çünkü yeterince müdahale edemediler ve yangın büyüdü.' 

İtfaiye ekiplerinin, soğutma çalışmalarını devam ederken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0