Görüş Bildir
Haberler
Akrabalar Bitmiyor: AKP'li Belediye Başkanının Yeğeni Devlete Ait Silah ve Araçla Görüntülendi

etiket Akrabalar Bitmiyor: AKP'li Belediye Başkanının Yeğeni Devlete Ait Silah ve Araçla Görüntülendi

Akçakale Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Yalçınkaya'nın yeğeni Mehmet Emin Yalçınkaya’nın Suriye sınırında havaya ateş açtığı görüntülere ilişkin Urfa Valiliği soruşturma başlatırken, belediye yetkilileri uzun namlulu silahın Urfa Emniyeti’ne ait olduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre, Akçakale Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Yalçınkaya'nın yeğeni Mehmet Emin Yalçınkaya’nın Suriye sınırında uzun namlulu silahla ateş açtığı görüntülere ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Urfa Valiliği’nin de soruşturma başlattığını açıkladığı görüntülerdeki zırhlı aracın da AKP’li Belediye Başkanı Yalçınkaya’nın yeğeni Mehmet Emin Yalçınkaya’nın havaya ateş açtığı uzun namlulu silahın da Urfa Valiliği ile Urfa Emniyet Müdürlüğü’ne ait olduğu açıklandı.

Kovuşturmaya yer yoktur kararı

Kovuşturmaya yer yoktur kararı

Akçakale Belediyesi yetkilileri tarafından BirGün’e yapılana açıklamada, “Videoda yer alan Mehmet Emin Yalçınkaya’nın ateş açtığı uzun namlulu silah ile zırhlı araç devlete ait. Belediye Başkanı, Göç İdaresi personeli olan yeğeni Mehmet Emin Yalçınkaya’yı görevlendirmeyle belediye bünyesine almıştı. Barış Pınarı Harekatı döneminde de Urfa Valiliği ve Urfa Emniyet’i yeni bir güvenlik protokolü imzalayarak sınırdaki belediye başkanları zırhlı araç ve uzun namlulu silah verdi. Söz konusu video da 2019 yılında çekilmişti. Yeğen Yalçınkaya Aralık ayını sonunda görevine iade oldu. Çünkü geçtiğimiz yıl açılan soruşturma kovuşturmaya yer yoktur kararı verildi” denildi.

Urfa Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından22 Nisan tarihinde Akçakale Belediyesi’ne resmi yazı gönderilerek, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın, öz yeğeni Mehmet Emin Yalçınkaya’nın belediyeye ait zırhlı araçla Suriye sınırına gidip, kalaşnikof tüfekle ateş açtığı görüntüler hakkında yeniden soruşturma başlattığı kaydedildi. Urfa Valiliği tarafından belediyeye gönderilen yazıda söz konusu olay hakkında bilgi istendi.

Urfa Vali Yardımcısı Şahin Aslan’ın imzasının yer aldığı belgede şu ifadeler kullanıldı:

Urfa Vali Yardımcısı Şahin Aslan’ın imzasının yer aldığı belgede şu ifadeler kullanıldı:

'Belediyenizde öz yeğeniniz olarak çalışan herhangi bir personeliniz var mı? Var ise adı geçen personelin belediyenin hangi zırhlı aracı ile Suriye sınırında uzun namlulu silah ile atış yaparken çekmiş olan herhangi bir videosunun olup olmadığı, var ise buna ilişkin videonun gönderilmesi, adı geçenin bu eylemi sonucunda belediyenizce üç ay süre ile açığa alındığına ilişkin onayı ve göreve yeniden başlatıldığına ilişkin onaylarının tasdikli birer suretlerinin herhangi bir tekide mahal bırakılmadan ‘ivedi olarak' muhakkikliğime gönderilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.”

'Tehdit ediliyorum'

Öte yandan, Akçakale Belediyesi ile ilgili paylaşımlarda bulunan CHP Milletvekili Mahmut Tanal söz konusu tüfekle ateş açılması ve ihale yolsuzluklarını sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle tehdit edildiğini söylemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
251
85
22
17
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bu islamcı vatan millet sevdalısı kesim sever halkın, yetimin fukaranın vergilerini çarçur etmeyi. git sor kendini allahın neferi olarak bile görüyordur bu ... Devamını Gör

rans

Bu zeka ile nasıl bu kadar yaşıyorlar hayret ediyorum 😬😬😬

V for Valkyr

AKAPE terör örgütüdür.