Görüş Bildir
Haberler
AKP 'Rektörleri Cumhurbaşkanı Atasın' Önergesini Geri Çekti

AKP 'Rektörleri Cumhurbaşkanı Atasın' Önergesini Geri Çekti

Ulaş
18.08.2016 - 21:13 Son Güncelleme: 19.08.2016 - 10:33

AKP'nin rektör atamalarındaki değişiklik için verdiği önergenin ardından CHP tüm vekillerini Meclis'e çağırdı. Tartışmaların ardından AKP, önergesini geri çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti, TBMM'de verdiği önergede üniversitelerde rektör seçimlerinin kaldırılmasını istemişti. Yeni modelde, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın (YÖK) önerdiği isimlerin Cumhurbaşkanı tarafından rektör olarak atanması öngörülüyordu.

TBMM'de torba yasa tasarısı görüşülürken AKP, YÖK Kanunu'nda sürpriz bir değişiklik önergesi verdi. AKP'nin verdiği değişiklik önergesine göre devlet üniversitelerinde rektörler YÖK tarafından önerilecek, profesör olarak en az üç yıl görev yapmış üç aday arasından cumhurbaşkanı onayıyla atanacaktı.

Değişikliğe gerekçe olarak kırgınlık ve kişisel çekişmeler gösterilmişti

Değişikliğe gerekçe olarak kırgınlık ve kişisel çekişmeler gösterilmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Rektörlük seçimleri üniversitelerde haksız uygulamalar, kırgınlıklar ve kişisel çekişmelere yol açmakta ve yüksek öğretim kurumlarında kaos ortamının oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle üniversitelerde seçim sisteminin terk edilerek atama sisteminin getirilmesi ile bu sıkıntıların ortadan kalmasının sağlanması amaçlanmaktadır' ifadeleri değişiklik talebine gerekçe olarak sunuldu.

Önergenin gündeme gelmesinin ardından Genel Kurul'da tartışma çıkmıştı. CHP ve MHP grup başkanvekilleri önergenin anayasaya aykırı olduğunu belirtmiş CHP acil koduyla tüm milletvekillerini Meclis'e çağırmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
40
11
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
juno

anladık rte her şeyi avcuna almak istiyor ama işin cılkını çıkarmayın

Bornoz

Akp'nin vardır yine bir bildiği,yoksa bedavadan geri çekmez önergeyi.

meincraft

Onedio sonunda hükümetle ilgili bir içerikte yorum kısmını açmış. Bir aydır darbe marbe derken hiçbir içerikte yorum veya oylama yoktu. Ne kadar cesur bi o k... Devamını Gör