Görüş Bildir
Haberler
AKP'nin Şırnak'taki 'Kendi Savaş Uçağımızı Yapıyoruz' Afişi Tepkiler Üzerine Kaldırıldı

AKP'nin Şırnak'taki 'Kendi Savaş Uçağımızı Yapıyoruz' Afişi Tepkiler Üzerine Kaldırıldı

ATKN
24.05.2015 - 16:58 Son Güncelleme: 24.05.2015 - 23:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Şırnak İl Örgütü, dün akşam bilboarddaki afişi kaldırarak yerine, ‘Elektrikli otomobil yapıyoruz’ afişini astı.

Şırnaklılar ve 2011 yılında sınıra düzenlenen hava operasyonunda 34 yakını kaybeden Uludereli aileler afişi, “Roboski’nin faillerini bile ortaya çıkarmayan AKP’nin, Şırnaklılara seçim vaadi yerli savaş uçağı oldu. Bizleri katlettikleri savaş uçaklarıyla seçim vaatlerinde bulunuyorlar” diye eleştirince AKP il teşkilatı tepki çeken afişi değiştirdi. Sosyal medyada da eleştirilerin odağı olan afiş, çok tartışılmıştı.

Kentte tepki yatışmadı. Yakınlarını kaybeden Uludereli aileler bugün Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi.

Tartışılan afişin yerine 'Elektrikli otomobil yapıyoruz' afişi asıldı.

Ailelere, Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, HDP, DBP il başkanları ve HDP milletvekili adayı Leyla Birlik ile çok sayıda kişi katıldı. Aileler adına açıklama yapan Roboski-Der Başkanı Veli Encü, AKP’ye tepki göstererek, şunları söyledi:

“28 Aralık 2011 tarihinde çocuklarımızı, çoğunluğu çocuk 34 yakınımızı katleden iktidar bugün, ‘Kendi uçağımızı yapıyoruz’ siyaseti yapıyor üzerimizde. Biz Roboskili aileler olarak bunu kınıyoruz. Bize adalet yerine yerli yapımı savaş uçaklarını layık gördüler. Adalet arayışımızı gerçekleştirdiğimiz meydanlarda bu afişlerin bulunması Roboskili ailelere skandal ve en büyük hakarettir. Biz Roboskili aileler olarak tam 1243 gün önce sınır bölgesinde savaş uçakları tarafından çocuklarımız öldürüldü diyerek, o günden buyana aralıksız adalet mücadelemizi yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz. Bugün burada önünde durduğumuz bu billboardda AKP yöneticilerinin seçimler için hazırladığı afişin önünde açıklamamızı yapıyor olacaktık. Yalnız AKP yöneticileri tarafından bu billboard dün gece değiştirilmiş. Görüyorsunuz, ‘Elektrikli otomobil yapıyoruz’ diye değiştirildi.”

Zete ve Demokrat Haber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0