Görüş Bildir
Haberler
Boynukalın Açıklaması Çarpıtıldı mı? AKP'li Zengin'den Yeni Şafak'a Tepki

Boynukalın Açıklaması Çarpıtıldı mı? AKP'li Zengin'den Yeni Şafak'a Tepki

Emre Ordu
13.05.2022 - 10:12 Son Güncelleme: 13.05.2022 - 10:54

AKP'li Özlem Zengin, Ayasofya'nın eski baş imamı Mehmet Boynukalın'ın istifasıyla ilgili açıklamasını haberleştiren Yeni Şafak'a, sözlerini çarpıttığı gerekçesiyle tepki gösterdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, TV NET kanalında katıldığı bir programda Ayasofya'nın eski baş imamı Mehmet Boynukalın ile ilgili bir soruyu yanıtladı. Zengin, program moderatörü Taha Hüseyin Karagöz'ün, 'Boynukalın'ın istifasında dahliniz var mı?' sorusuna 'Ben ismini hiç ağzıma almıyorum ama Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum' diye yanıt verdi. 

Yeni Şafak gazetesi AKP'li Zengin'in bu açıklamasını 'Özlem Zengin: Mehmet Boynukalın'ın istifasıyla Ayasofya özgürleşti' başlığı ile verdi.

Bunun üzerine Ayasofya'nın eski baş imamı Mehmet Boynukalın, Yeni Şafak'ın haberini paylaşarak Özlem Zengin'e yanıt verdi. Boynukalın 'İslam inanç, ibadet, ahlak ve hukukuyla hayatımıza sirayet etmediği sürece Ayasofya tam manasıyla özgürlüğüne kavuşamaz. Ama açılması bu yönde bir adımdır inşallah... Meselemiz şahsi değil. Allah hidayet versin...' ifadelerini kullandı.

Zengin'den Yeni Şafak'a tepki

Zengin'den Yeni Şafak'a tepki

Özlem Zengin, Yeni Şafak gazetesine tepki gösterdi. AKP’li Zengin, sosyal medya hesabından, “Benim kelimelerimi haberinizin manşeti yapacaksanız sadece ve sadece benim kullandığım haliyle yazmak esastır. Kullanmadığım kelimeleri telaffuz etmişim gibi benim ağzımdan yazamazsınız” diye sitem etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bu da kapı kemiriyor herhalde. Şeriat gelirse özgürlüğünün gideceğinin farkında değil.

Özlem Zengin diğer islamcı yobazlara karşı nispeten daha ılımlı ve liberal. 2021'de bu Boynukalin ve radikal kitlesi tarafından hedef gösterilip linç edilmişti.

gorgon medusa

ya dalga mı geçiyorlar herhangi bir dinin özgürlük verdiği nerede görülmüş. dinin amacı kitleleri kolay yönetmektir.