Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Kabaktepe 2053 Yılında Alacakları Oyu Açıkladı!

AKP'li Kabaktepe 2053 Yılında Alacakları Oyu Açıkladı!

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, partisinin oy oranının 2053 yılına kadar yüzde 35'in altına düşmeyeceğini öne sürdü. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu. Kabaktepe, 'Şu an oy oranınız şu an nasıl? İstanbul seçimleri yarın yapılacak olsa yine kaybeder misiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

'2 buçuk ay önce araştırma yaptırdık. Ekrem İmamoğlu’nun beğeni oranında 1 ila 5 puan aşağı doğru iniş var. “Denedik ama olmadı” düşüncesi yaygınlaşıyor. Bizim parti olarak oy oranımız yüzde 39; Cumhur ittifakı oyu ise yüzde 45-46 düzeyinde. Bu tablo bize 2023’ü kazandıracak diye düşünüyorum. Hatta projeksiyon yaptık, yurt genelinde 2053’e kadar AK Parti'nin oyu yüzde 35’in altına düşmüyor. Muhalefet dediği gibi seçimi kazanıp parlamenter sisteme geçse bile biz ya birinci partiyiz ya da bizsiz yapamazlar. Zaten Suriye Tezkeresi’ne ‘Hayır’ dedikleri için CHP tabanından bile bize oy gelecek.'

"Saadet tabanından bize oy gelebilir"

"Saadet tabanından bize oy gelebilir"

Kübra Par yazısını şöyle sürdürdü:

Osman Nuri Kabaktepe, Saadet Partisi kökenli bir isim. 9 ay önce AK Parti İstanbul İl Başkanı koltuğuna oturması Saadet Partisi tabanına bir mesaj olarak yorumlanmıştı. Peki Oğuzhan Asiltürk’ün vefatı AK Parti’nin Saadet ile ittifak planını ortadan kaldırdı mı?

“Kurumsal düzeyde görüşmeler devam eder ama ittifaka dönüşür mü bilemiyorum. Oğuzhan Abi zamanında açılan kanallar devam edecektir. Zaten hiçbir parti katıldığı ittifaka tüm tabanını götüremez. İttifak kurmasak bile Saadet tabanından bize oy gelebilir” yanıtını alıyorum. 

Son olarak Kürt seçmen ile ilişkilerini soruyorum. Ne de olsa Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da kazanmasının arkasında HDP tabanının desteği önemli rol oynamıştı. Peki muhafazakar Kürtler AK Parti’den koptu mu?

'İstanbul’daki en büyük Kürt partisi hala biziz. Muhafazakar Kürtler bizden kopmuş değil” diyor Kabaktepe. Deva-Gelecek etkisinin ise sahada görülmediğini söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
16
12
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Demir

adamın canı sıkılıyor ellam boş durmaktan çeneye vurmuş

Semih Kemal Manav

Tam editöre sövüyordum baktım doğru yazmış. :)

Hazreti Deist

Kendileri bile oy oranımız %39 Cumhur İttifakının toplamı da %45 diyorlarsa geçmiş olsun onlara.Akp %35'in altına düşmüş Mhp ile birlikte oyları da en fazla ... Devamını Gör