Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Bursa Belediye Başkanı, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet ve Türkan Saylan'ı Hedef Aldı: 'Devlet ve Bayrak Düşmanları...'

etiket AKP'li Bursa Belediye Başkanı, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet ve Türkan Saylan'ı Hedef Aldı: 'Devlet ve Bayrak Düşmanları...'

Emre Ordu
28.02.2019 - 18:15 Son Güncelleme: 01.03.2019 - 11:13

AKP Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP'li rakibini eleştirirken, Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Nazım Hikmet'i hedef aldı. Aktaş, bu isimleri 'devlet ve bayrak düşmanı' olmakla suçladı. 

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, yerel seçimlerde de partisinin adayı Alinur Aktaş, dün İnegöl’de yurttaşlara yaptığı konuşmada CHP'li Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’i eleştirdi. “20 senedir Nilüfer'de belediye başkanlığı yapıyorsun. Arkadaş hangi caddeye, hangi kültür merkezine bir tane Allah dostunun, bir tane padişahın, bir tane Türk büyüğünün ismini verdin ya' diyen Aktaş, konuşmasının devamında Türk aydınlarını hedef aldı:

'Nerede devlete ve bayrağa savaş açmış, Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok'un, nerede dinle diyanetle problemi olan adam varsa hepsinin ismini belirli merkezlere verdin...'

İşte Alinur Aktaş'ın o konuşması:

CHP'den tepki gecikmedi: "Siyasi popülizmin geldiği son nokta rezillik ve düşmanlık..."

CHP'den tepki gecikmedi: "Siyasi popülizmin geldiği son nokta rezillik ve düşmanlık..."

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş yazılı bir açıklama yaparak AKP'li Aktaş'a tepki gösterdi. Akkuş, 'AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, bu toplumun yetiştirdiği en önemli aydınlarımızdan Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Nazım Hikmet ve Türkan Saylan hakkındaki kabul edilemez sözleri, siyasi popülizmin geldiği son noktanın rezillik ve düşmanlık olduğunu bir kez daha ortaya koydu' dedi.

CHP'li Akkuş, Aktaş'ın sözlerini hatırlatıp, 'AKP'li belediye başkanı, amacını çok aşan bu ifadeleriyle bilgisizliğini bir kez daha kamuoyuna ilan etmiş bulunuyor' ifadelerini kullandı. Açıklamasının devamında Aktaş'ın 'devlet ve bayrak düşmanı' diye itham ettiği Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Türkan Saylan ve Nazım Hikmet'in Türkiye için önemini vurgulayan Akkuş, şöyle devam etti:

'Bu isimlerin herhangi birine 'devlet-bayrak-din düşmanı' yaftası yapıştırmaya kalkışmak Alinur Aktaş'ın haddine değildir. Genel merkezinin politikalarından etkilendiği ve yenilgi korkusundan da moralinin iyice bozulduğu anlaşılan AKP'li Başkan, partisinden kaçan oyların Millet İttifakına gitmesini bu tür eylem ve söylemlerle engelleyeceğini sanıyor ama yanılıyor. Türkiye bu gidişe elbette hayır diyecek, martın sonunda Türkiye'ye bahar gelecek.'

AKP'li Aktaş tepki çeken ifadeleriyle sosyal medyanın gündemine oturdu...

AKP'li Aktaş tepki çeken ifadeleriyle sosyal medyanın gündemine oturdu...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
658
261
42
33
20
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mert kılıç

kim ki bu orospu çocuğu ilk defa gördüm ?

Tıntın

Devlet ve bayrak size kaldı çünkü. Milliyetçilik taslayacak en son güruhsunuz yahu. Araplaşmışlar vatan, millet diye bağırıyor.

Tıntın

Türkan Saylan'ın ciddi sağlık problemleri olduğu dönemde şimdi kandırıldık dediğiniz Ergenokonda tutuklamadınız mı? İnsana saygınız yok.

M CAN

Güzelim Bursa'yı yöneten zihniyetin ta AMK.