Görüş Bildir
Haberler
AKP, İBB'nin Kasasından Cemaatlere Para Akıtmış...

etiket AKP, İBB'nin Kasasından Cemaatlere Para Akıtmış...

Ulaş
25.10.2021 - 17:08

AKP döneminde İBB kasasından İskenderpaşa Cemaati’ne ait Afiyet Hastanesi ile Menzil Cemaati’nin Emsey Hastanesi’ne yaklaşık 3 milyon TL ödendiği ortaya çıktı. İBB, Cübbeli’nin damadına da 14 milyon ödemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) AKP tarafından yönetildiği dönemde, Nakşibendi tarikatının kolları olan İskenderpaşa Cemaati ile Menzil Cemaati’nin hastanelerine belediye kasasından para ödendiği ortaya çıktı. İBB yine AKP döneminde Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün damadının şirketine de milyonlarca lira ödemişti.

İBB’nin AKP tarafından yönetildiği dönemde her yıl belediye personeline sağlık taraması yapılması için ihaleler düzenlendi. Ancak bu ihalelerin büyük çoğunluğu İskenderpaşa Cemaati’ne bağlı olduğu bilinen Afiyet Hastanesi’ne yaptırıldı.

Afiyet'e 2.8 milyon TL...

Afiyet'e 2.8 milyon TL...

İBB’ye bağlı İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İSTAÇ), İstanbul Personel Yönetim Anonim Şirketi (İSPER), İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ), Büyük İstanbul Eğitim Turizm ve Sağlık Yatırımları İşletme ve Ticaret Anonim Şirketi (BELTUR) ile İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi’nde (İSPARK) çalışan personele sağlık taraması yıllarca Afiyet Hastanesi’ne yaptırıldı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, bu şirketler tarafından 2013 ile 2018 yılları arasında düzenlenen toplam 18 “sağlık taraması” ihalesi Afiyet Hastanesi’ne verildi. Cemaat hastanesine İBB’den ödenen para ise tam 2 milyon 851 bin TL.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, Afiyet Hastanesi Ümraniye Sağlık Tesisleri ve Ticaret Anonim Şirketi adı altında 1994 yılında kuruldu. Şirketin uzun bir süre yönetim kurulu başkanlığını da şu an Nakşibendi Cemaati’nin lideri olan Nureddin Coşan yaptı.

Ayrıca İBB kasasından Menzil Cemaati’ne ait olduğu bilinen Emsey Hastanesi’ne de para ödendiği tespit edildi. İBB iştiraki İGDAŞ 2015 yılında personele sağlık taraması yapmak için bir ihale düzenledi. İhale, 82 bin TL’ye Menzil’e bağlı olan ve kamuoyunda Emsey Hastanesi olarak bilinen Emsey Sağlık Hizmetleri ve İşletmeleri Turizm Otelcilik Ticaret Anonim Şirketi’ne verildi. Emsey Hastanesi, Menzil Cemaati’nin “Gavsı” Abdulbaki El-Hüseyni’nin kaldığı odanın lüks süslemeleri ve şatafatıyla 2019 yılında gündem olmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletme Ticaret A.Ş (Spor İstanbul) tarafından geçtiğimiz yıllarda kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Mahmut Ünlü’nün damadı Esat Palazoğlu ve ağabeyi Muhittin Palazoğlu’nun şirketine milyonlarca lira ödendiği de ortaya çıkmıştı.

İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından Palazoğlu kardeşlerin Adstation Reklam Organizasyon İletişim Danışmanlık İnternet Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne 2018 ve 2019 yıllarında 6 ayrı ihale verilerek tam 14 milyon 370 bin TL ödenmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
61
16
12
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
semih karakaş

Cemaatlerinizi sikeyim sizin ben amk firavunları

Sedat Yılmaz

Kendi ceplerinden camiye 5 lira bile vermez bunlar, tabi ki oralardan çalacaklar.

Bozkurt

Cübbeli'nin seçmen yaşı konusundaki çıkışı şimdi daha iyi anlaşılıyor. Heriflerin ekmek teknesi elden gidiyor.