Görüş Bildir
Haberler
AKP'den Kanun Teklifi: Sivil Toplum Kuruluşlarına da Kayyum Atanabilecek

AKP'den Kanun Teklifi: Sivil Toplum Kuruluşlarına da Kayyum Atanabilecek

AKP’li milletvekillerinin hazırladığı “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Önlenmesi Hakkında Kanun Teklifi' Cumhurbaşkanına STK'ların mal varlığını dondurma yetkisi de veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP’li 52 milletvekilinin imzasıyla Meclis’e getirilen “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Önlenmesi Hakkında Kanun Teklifi”nden İçişleri Bakanı’na, sivil toplum kuruluşlarına (STK) kayyum atama yetkisi ve Cumhurbaşkanına STK’ların mal varlığını dondurma yetkisi çıktı. 

T24’ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre dün Meclis Adalet Komisyonu’na getirilen teklif yasalaşırsa, İçişleri Bakanı ve valilikler, STK’ların yönetiminde bulunan ve hakkında terör soruşturması açılan isimleri görevden alabilecek, derneğin faaliyetini geçici olarak durdurabilecek, gerekli görürse yönetimlerine kayyum atayabilecek.

Yine yasa teklifine göre, insan hakları alanında çalışan derneklerden, medya alanında çalışan derneklere kadar tüm derneklerin faaliyetleri, “geçici süreyle de olsa” sınırlandırılabilecek. Dernek yöneticileri hakkında yaptıkları bir basın açıklaması ya da basın toplantısı nedeniyle soruşturma açılırsa, yönetimin yerine kayyum atanabilecek.

Cumhurbaşkanı mal varlığını donduracak

Cumhurbaşkanı mal varlığını donduracak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarında yer alan kişi ve kuruluşların faaliyetlerinin nasıl engelleneceği, mal varlıklarının nasıl dondurulacağının düzenlendiği teklife göre, BMGK kararlarında yer alan kişi veya kuruluşlar için ya da bunların yararına fon toplanması veya sağlanması, Türkiye’de iş ortaklığına veya başkaca iş ilişkilerine girmeleri, bu kararlarda yasaklanan nükleer, balistik füze programları veya diğer faaliyetlerle ilgili olarak fon toplanması veya sağlanması engellenecek.

Bu kişi ve kurumların Türkiye’de temsilcilik açması, her türlü faaliyette bulunması yasaklanacak, mevcut olanlar sonlandırılacak.

Bu kişi ve kuruluşların Türkiye’deki mal varlıklarının dondurulması veya bu kararların kaldırılması kararları Cumhurbaşkanının, Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla gecikmeksizin uygulanacak.

Bu kapsamda Denetim ve İşbirliği Komisyonu kurulacak. Komisyon, BMGK kararlarının uygulanmasını denetleyecek. Gerekirse, yasak işlem ve faaliyetlerin gerçekleştirildiği konusunda kişi ve kuruluşlar hakkında BMGK listelerine eklenmeleri ya da listelerden çıkartılmaları için Cumhurbaşkanına öneride bulunabilecek.

Teklifte ayrıca bu yasaklana uymayanlar veya kararları uygulamayanlarla ilgili olarak uygulanacak hapis cezaları da düzenlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
20
5
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Kayyum kayyum... Tüm millete kayyum.... ...... Herşeye.... herkese.... Reis kayyum.... ..... 🤪😡🤪🐧

oleyy

Yakında siyasi partilere de kayyum atama teklifi verirlerse hiç şaşırmam

Yasemince

Evimize de kayyum gönderecekler az kaldı