Görüş Bildir
Haberler
AKP'de Dijital Dönüşüm: Hedef Z Kuşağındaki 7 Milyon Seçmen

etiket AKP'de Dijital Dönüşüm: Hedef Z Kuşağındaki 7 Milyon Seçmen

Z kuşağı olarak tabir edilen, 2000 sonrası doğumlu vatandaşlardan, 2023 yılında ilk defa oy kullanacakların sayısı 7 milyon. AKP, Z kuşağına özel olarak bir dijital dönüşüm stratejisi hazırladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Teknoloji devleri yeni bir dünya düzeni tasarlıyor'

'Teknoloji devleri yeni bir dünya düzeni tasarlıyor'

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, 2023 seçimlerinde ilk defa oy kullanacak olan, Z kuşağı mensubu 7 milyon kişi için AKP özel bir dijital dönüşüm stratejisi hazırladı.

AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal önceki günkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında yeni “Dijital Dönüşüm” stratejisini tanıttı. 

Ünal, Erdoğan'a sunulan strateji belgesinde Facebook gibi küresel teknoloji devlerinin, “milli egemenlik sınırlarını çiğneyen, geleneksel devlet yapısına meydan okuyan” yeni bir dünya düzeni tasarladığı vurguladı.

'7 milyona yakın seçmen 2023'te ilk kez oy kullanacak'

'7 milyona yakın seçmen 2023'te ilk kez oy kullanacak'

Ünal, sunduğu belgede şu ifadelere yer verdi:

'Z kuşağı olarak tabir edilen nesilden 7 milyona yakın seçmen 2023’te ilk kez oy kullanacaktır. Onların içine doğdukları yeni medya düzeni, veri ve içerik sağlayıcılar tarafından devlet otoritesi, egemenliği ve siyaseti de aşan bir meydan okumayla karşımıza çıkmaktadır. Buna cevabımız siber egemenlik, siber vatan ve dijital Türkiye ile olmalıdır. Oy verme davranışı dijital mecralar tarafından doğrudan manipüle edilebiliyorsa; bunun örneklerini açıkça ortaya koyan belgesel filmler Cambridge Analytica vakasını bizlere anlatıyorsa, bu yeni Z kuşağı genç seçmen kitlesi başta olmak üzere tüm kullanıcılar yeni bir farkındalıkla donatılmalıdır”

Sosyal medya için kanun tasarısı

Sosyal medya için kanun tasarısı

Z kuşağına yönelik bir farkındalık çalışması başlatıldığını ve dezenformasyonla mücadele edildiğini aktaran Ünal 'Sosyal medyayı terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edecek, nefret, tehdit, taciz, hedef gösterme gibi suçları işleyecek şekilde kullananlara karşı geniş bir kanun tasarısı hazırlama ihtiyacı hasıl olmuştur” dedi. 

AKP Genel Merkezi’nde kurulan Dijital Medya Takip Merkezi’nin nasıl çalıştığının da anlatıldığı belgede şunlar kaydedildi: 

AKP Dijital Medya Takip Merkezi, gündemin terör örgütleri, radikal muhalif gruplarca üretilen yalanlarla yönlendirilmesine karşı harekete geçmektedir. Medya alanlarının tümünde Cumhurbaşkanımız ile ilgili pozitif gündem ve yapılan dezenformasyonlar takip edilmekte ve anlık raporlanmaktadır. Elde edilen çıktılar doğrultusunda medya stratejimiz belirlenmektedir.”

AKP Dijital Medya takip merkezi nasıl çalışıyor?

AKP Dijital Medya takip merkezi nasıl çalışıyor?

Dijital Takip Merkezi, lider takibi, genel merkez yönetimi takibi, siyasi partiler, bakanlıklar, kurumlar ve milletvekilleri takibi, ana akım ve alternatif klasik medya mecraları ile medya mensupları takibi; muhalif, lehte, apolitik figürler ve ünlülerin takibi; açık oturumlar, köşe yazıları ve haber bültenlerinin takibini yapıyor. 

Ekip, sosyal medyada yer alan ulusal ve uluslararası tüm içerikleri kayda geçiriyor. Daha sonra içerikler tasnif ediliyor; nitelik ve nicelik verileriyle birlikte takım liderlerine iletiliyor ve buna dayanarak bir strateji oluşturuluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
749
287
153
40
26
10
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gazeteci Şerif Bey

18 yıl sizin iktidarınızda doğdu bu çocuklar. Olması gerektiği gibi, geçmişle değil günümüzle kıyasladılar sizi.Yok tüp kuyruğu şeker kuyruğu vardı diye kend... Devamını Gör

Yunus

gandalfın ordusu değilde rohirrim diyelim :)

pazartesi

Z kuşağının ağzına itina ile sıçtılar. Eğitimlerini ve geleceklerini kendi çocuklarına lego yaptılar. Eğer z kuşağı akp ye oy verirse en ahmak kuşak olduğunu... Devamını Gör

Shadow

Defolup gitmelerindeki son umudumuz Z kuşağı kaldı, hadi görelim sizi çocuklar.